NAPETO U OSIJEKU

Završena drama: Doznali smo kako su specijalci nadmudrili muškarca koji je prijetio bombom

Riječ je o rastrojenom pojedincu koji je, kako svjedoče očevici, otprije poznat policiji
 Osijek News

U osječkom Krapinskom naselju tijekom poslijepodneva događala se prava drama. Naime, policija je pregovarala s rastrojenim pojedincem koji je s balkona prijetio bacanjem bombi, javlja lokalni portal OsijekNews. Neslužbeno doznajemo kako su specijalci svladali muškarca malo iza 18 sati.

Muškarac je u jednom trenutku izašao kroz prozor i pregovarao sa specijalcima. Međutim, snage reda su iskoristile taj trenutak i ušli su u njegov stan, a kako rastrojeni muškarac nije imao gdje, ništa mu nije preostalo drugo nego da se preda.

Doznajemo da je njegova predaja prošla bez napetih trenutaka. Policajci su mu pravili društvo dok nije stigla Hitna pomoć i odvezla ga.

Inače, svjedoci s terena prepričavaju kako je muškarac prvo razbio nekoliko automobila nakon čega je pobjegao u stan. Navodno se čovjek, otprije poznat policiji, zove Dalibor, a kada su policajci upali u zgradu i bacili suzavac, on je razbio prozore te je počeo bacati stvari kroz njih.

VIDEO: Osijek News

Osijek News navodi kako je čovjek tijekom pregovora s policijom bacio ormar na policijski auto, a bio je krvav jer je razbio prozor. Nakon toga je prijetio da će 'policiju dignuti u zrak'.

Na terenu su bile policijske snage koje su civilima brane prilaz, a prisutna je bila i specijalna policija te hitna pomoć.

image
Osijek News
image
Specijalni policajci s dugim cijevima
Osijek News
image
Osijek News
image
Osijek News

Policijsko priopćenje

Osječko-baranjska policija privela je u četvrtak predvečer 41-godišnjaka koji je u osječkom Krapinskom naselju oštetio osobni autombil, potom se zatvorio u svoj stan i spriječavao policiju da uđe, a kad je svladan odveden je u pratnji djelatnika Hitne pomoći.

Nakon pregovora s osumnjičenikom koji se u međuvremenu iz stana spustio na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata, policijski službenici uspjeli su ući u objekt i savladati ga. Potom je odveden u pratnji djelatnika Hitne medicinske pomoći.

Policija je oko 15,30 sati dobila dojavu da u Krapinskom naselju netko razbija vozila, nakon čega su policajci došli na mjesto događaja, gdje su pokušali uspostaviti kontakt s osumnjičenikom, koji ih je u tome spriječavao. Potom je pozvan tim specijalne policije s pregovaračem, rekao je novinarima nakon policijske intervencije zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec.
Osumnjičenik je savladan nešto poslije 18 sati, a sada slijedi očevid, kriminalističko istraživanje te utvrđivanje štete, jer je osumnjičenik tijekom intervencije neke stvari bacao kroz prozor, navode u policiji.

Iz Policijske uprave su opovrgnuli napise nekih medija o navodnoj talačkoj krizi, jer je, po dosadašnjim spoznajama, osumnjičenik bio sam u stanu, te su izvijestili kako tijekom intervencije nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:10