ŽALBA UPALILA

Završio u pritvoru: U Splitu pratio ženu u autu i prijetio joj nožem, sve je gledala njena maloljetna kći

Vozač Golfa ‘zaspao‘ na zelenom svjetlu u Osječkoj ulici u Splitu: ‘Zatrubila sam mu, na što mi je pokazao nož i pratio me.‘

Uhićenje, ilustrativna fotografija

 Cropix/

Splitski tužitelji žalili su se na rješenje suca istrage o puštanju na slobodu (uz mjeru opreza javljanja policiji dva puta tjedno) 53-godišnjaka iz Splita koji je prijetio nožem ženi u prometu. Žalba je urodila plodom jer je Županijski sud u Splitu zadnjeg dana veljače prihvatio argumentiranu žalbu i ipak osumnjičenika poslao na 30 dana iza zatvorskih rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Riječ je o događaju od 27. veljače oko 14.30 sati kada je 53-godišnjak odlučio pokazati nož prema 40-godišnjoj vozačici koja mu je u prometu zatrubila nakon što se upalilo zeleno svjetlo na semaforu. Kad ga je zaobišla, on ju je dalje pratio svojim vozilom do sljedećeg raskrižja gdje je počeo glasno vikati prema njoj uporno joj pokazujući nož u ruci. Tim nemilim scenama svjedočila je žrtvina maloljetna 15-godišnja kći. Na kraju je prestravljena žena sutradan smogla snage te potražila pomoć policije.

Nije dugo trebalo da policija pronađe vozilo, a potom i vozača kod kojega su u futroli pronašli nož. Prvo je odveden u bolnicu na pregled, a potom i na istraživanje nakon kojeg je uz kaznenu prijavu za prijetnje smrću predan pritvorskom nadzorniku te je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Za Slobodnu Dalmaciju vozačica se prisjetila te horor vožnje. Vozač je vozio, kaže, bijeli Golf jedinicu i s njim su kao putnici bile još dvije osobe.

- Vozač Golfa je "zaspao" na zelenom svjetlu u Osječkoj ulici kod "Koteksa". Zatrubila sam mu, na što mi je pokazao nož. Zvala sam policiju i prestigla ga. Umjesto prema "Baoliju" skrenula sam u Kranjčevićevu ulicu i stala na raskrižju s Dubrovačkom. Ja sam htjela ići lijevo prema "Karoci" i "Carveru". On me sustigao i stao paralelno sa mnom u traku koja vodi ravno ili desno prema "Slasticama kod Mate". Tada je spustio prozor, počeo je vikati i izvadio nož iz pojasa – opisala je vozačica za Slobodnu Dalmaciju.

Najgore od svega je što je njegov prozor bio odmah do prozora 15-godišnje kćeri koja je sjedila na suvozačevu sjedalu.

- Bio je s desne strane, bliže djetetu. Kći je samo govorila ”Mama vozi, mama vozi!”. Nisam čula što je govorio jer sam pričala s policijom. U desnoj ruci je imao malo veći lovački nož s futrolom. Sve je trajalo desetak sekundi, nakon čega se upalilo zeleno svjetlo pa nije imao vremena izaći, prepričala je još dalje novinarima Slobodne.

S 53-godišnjakom su u vozilu bile dvije osobe: muškarac na suvozačevom sjedalu i ženska osoba plave, ravne kose koja je sjedila iza te su ih fotografirali. Vozača Golfa opisuje kao blijedog, bez zubiju, jače tjelesne građe, sijede brade i s kapom na glavi.

- Znamo ga, čuli smo da je od prije poznat policiji i da je išao prema Kranjčevićevoj jer tamo živi. Nakon pola sata su ga našli. S obzirom na sve što se događa, gledala sam samo kako pobjeći. Kći mi je strah ići u školu, a mene je straj je li mi zapamtio tablice ili poslovno vozilo. Zbog straha sam ga odmah odbila prijaviti – zaključila je uznemirena Splićanka za splitski dnevnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:47