ZAGREB

Zbirka umjetnina vrijedna 200.000 kuna ukradena iz potkrovlja u Črnomercu

Prema onome što je 72-godišnji vlasnik rekao policiji, umjetnine je zadnji put vidio u četvrtak ujutro, a krađu je otkrio u u nedjelju i odmah ju je prijavio policiji
Ilustrativna fotografija
 Tommaso Altamura/Alamy/Alamy/Profimedia

Zagrebačka policija intenzivno nastoji riješiti slučaj krađe nekoliko vrijednih umjetnina iz stambene zgrade u Ulici Vjekoslava Klaića na zagrebačkom Črnomercu.

Naime, nepoznati počinitelj ili više njih su krajem prošlog tjedna odlučili ukrasti nekoliko vrijednih umjetničkih slika koje su bile pohranjene u spremištu zgrade koje se nalazi u potkrovlju objekta. Vlasnik umjetnina, 72-godišnji zagrebački umirovljenik, krađu vrijednih uspomena otkrio je 27. lipnja u popodnevnim satima te je odmah o tome obavijestio policiju s Črnomerca.

Prema onome što je rekao policiji, posljednji je put umjetnine vidio 24. lipnja u jutarnjim satima. Njihovu vrijednost procijenio je na oko 200 tisuća kuna.

Kriminalisti su iz spremišta u kojem je držao umjetnine izuzeli sve tragove koje su kradljivci eventualno ostavili tijekom lopovluka. Postavlja se pitanje je li za umjetnine i lokaciju gdje ih drži znao netko iz njegova užeg i šireg kruga ili se radi o lopovskoj upornosti i čistoj sreći tijekom slučajno odabrane mete. Nejasno je zašto je kolekcionar slike te vrijednosti držao na mjestu gdje su lako dostupne nepoznatom posjetitelju.

Neki od stanara Klaićeve čuli su za krađu te komentiraju kako su nakon potresa, zgrade načete potresom postale laka meta provalnika. Prema podacima MUP-a, najveći broj umjetničkih slika ukraden je iz privatnih stanova i kuća, i to čak u 80 posto slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:47