NESREĆA NA AUTOCESTI

Zbog brzine i mokrog kolnika 39-godišnjak u zavoju izgubio nadzor nad motociklom i poginuo

Teško ozlijeđen vozač motocikla zagrebačkih registracijskih oznaka prevezen je u riječku bolnicu, no ondje je, nažalost, preminuo
 Ilustracija/Srdjan Vrancic/CROPIX

Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, koja s dogodila u subotu ujutro na autocesti Rijeka-Zagreb kod čvora Orehovica, u riječkoj bolnici umro je 39-godišnji vozač motocikla Yamaha, zagrebačkih registracijskih oznaka, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Motociklist se kretao iz smjera Zagreba prema Krku te je zbog neprilagođene brzine i mokrog kolnika u zavoju izgubio nadzor nad motociklom.

Zbog zadobivenih ozljeda vozač motocikla prevezen je u riječku bolnicu, u kojoj je preminuo.

Iz policije apeliraju na povećani oprez u prometu, posebice jer su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Vozače tih vozila, kao i sve druge vozače, savjetuju da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, naročito u slučaju kiše i drugih vremenskih nepogoda.

Vozače također upozoravaju da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti i da se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:02