AKCIJA SPAŠAVANJA

Zbog jake bure kajakom se nisu uspjeli vratiti na obalu, našli ih u uvali na Krku

Spašeni su 22-godišnja državljanka Poljske i 25-godišnji državljanin Brazila, nisu ozlijeđeni, ali bili su jako iscrpljeni

ilustrativna fotografija

 Ante Cizmic/CROPIX

U uvali Petrina na otoku Krku pronađeno je i spašeno dvoje turista koji su se kajakom iz Selca uputili prema Novom Vinodolskom, ali se zbog jake bure nisu uspjeli vratiti na obalu, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Spašeni su 22-godišnja državljanka Poljske i 25-godišnji državljanin Brazila, nisu ozlijeđeni, ali bili su jako iscrpljeni.

Oni su unajmili kajak kako bi razgledali obalu, ali prethodno nisu provjerili vremensku prognozu. Kad su se otisnuli od obale, vremenski uvjeti su se pogoršali pa se nisu uspjeli vratiti, niti mobitelom pozvati pomoć.

Dojavu da je kod rta Sv. Marak, u blizini Vrbnika na otoku Krku, kajak s dvije osobe i da ga nosi vjetar, policija je primila u četvrtak oko 20 sati.

U traganju je u zahtjevnim uvjetima, po olujnoj buri i jako valovitom moru, sudjelovalo plovilo riječke pomorske policije i dva privatna plovila. Posada katamarana "Mali Marino" pronašla je nestali kajak i dvoje turista u uvali Petrina na otoku Krku oko 21,45 sati te ih prevezla do Selca.

Iz policije su još jednom upozorili sve koji s različitim plovilima žele uživati na moru da obvezno prate vremensku prognozu te se savjetuju s pomorskom policijom ili dežurnom službom nadležne Lučke kapetanije, pozivom na broj 195.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:42