PETA OPTUŽNICA USKOK-A

Zbog lažnih covid potvrda optuženo čak 60 ljudi, među njima brojni poznati: ‘Upisivala ih je i na bolovanju...‘

Nakon dogovaranja s posrednikom, isti je medicinskoj sestri predao osobne podatke niza osoba željnih potvrde

Ilustrativna fotografija

 Tonči Plazibat/Cropix

Unutar dva tjedna USKOK je podigao i petu po redu optužnicu zbog davanja mita za neistinit upis cijepljenja protiv covida-19 pa je dosad optuženo ukupno 60 osoba među kojima ima i državljanki Srbije.

Naime, policija je u suradnji s USKOK-om, odmah nakon saznanja o makinacijama s covid-potvrdama koje su se kupovale za najmanje 100 eura, pod lupu stavila ukupno 243 osobe, stoga se još u odnosu na (pre)ostalih 183 istraga i dalje vodi.

Tereti ih se da su od srpnja do listopada 2021. u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv covida-19 i da nemaju pravo na EU digitalnu covid-potvrdu, od medicinske sestre P. R. u Domu zdravlja Zagreb Zapad, ali preko posrednika, zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni.

Nakon dogovaranja s posrednikom, isti je medicinskoj sestri predao osobne podatke niza osoba željnih potvrde bez da se cijepe, a među njima je dosta osoba iz javnog života. Ujedno joj je prosljeđivao i novac koji su mu naručitelji potvrda davali. Medicinska sestra je zatim u informacijski sustav, čak i kad je bila na bolovanju, upisivala da su cijepljeni, iako nisu bili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:30