VATRENA NOĆ U LOKVAMA

Zbog obiteljske svađe zapaljivom tekućinom polio pod spavaće sobe i umalo zapalio cijelu kuću

Izgorjelo je nekoliko prostorija, ozlijeđenih nije bilo, a šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.
Zagreb, 240312.Oko 16 sati zbog neopreznog paljenja lisca planula je suma odmah iza kuca u ulici Gurmerec u zagrebackoj Dubravi. Kada su neoprezni gradjani shvatili da se pozar siri, te da ga ne mogu sami ugasiti, pozvali su vatrogasce. Prvi su na pozariste dosli vatrogasci postrojbe DVD Dankovec sa desetak ljudi, a nedugo zatim i vatrogasci DVD Vidovec. U brzoj akciji pozar od 200-tinjak kvadrata ubrzo je ugasen.Na slici: vatrogasci na mjestu pozara. Foto: Drago Havranek / CROPIX
 Drago Havranek / CROPIX / Cropix

RIJEKA - Za izazivanje požara u obiteljskoj kući u Lokvama osumnjičen je 58-godišnji vlasnik, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave.

Požar u kući u Lokvama na šetalištu Golubinjaku buknuo je u srijedu, 8. kolovoza, oko 20 sati, a ugašen je nakon pola sata. Izgorjelo je nekoliko prostorija, ozlijeđenih nije bilo, a šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Očevidom i kriminalističkom istragom utvrđeno je da je požar uzrokovao čovjek tako što je pod spavaće sobe polio zapaljivom tekućinom i zapalio, a vatra se odatle proširila na ostale prostorije. Policija je 58-godišnjeg muškarca kazneno prijavila Općinskome državnom odvjetništvu u Crikvenici zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Neslužbeno se doznaje da je u kući u trenutku kad je buknuo požar bilo još ljudi, a povod je bila obiteljska svađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:05