POLICIJA PRED RJEŠENJEM SLUČAJA

Zbog otmice zeta odvjetnika Hanžekovića troje u jednomjesečnom pritvoru. Organizator u bijegu!

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Zagrebačka policija uhitila je šestero sumnjivaca za neuspjelu otmicu Krešimira Čorka (37), bivšeg šefa tvrtke Jadran-nautika i zeta poznatoga zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića, od kojih je troje zadržano u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a za navodnim organizatorom Goranom S. raspisana je tjeralica.

Iz policije je potvrđeno da za pokušaj otmice sumnjiče četiri osobe, jedna žena je prijavljena za pomaganje u otmici, a dvojica osumnjičenika za pomaganje nakon počinjenoga kaznenog djela.

Identitet osumnjičenih policija nije htjela objaviti, ali kao navodni organizator spominje se trgovac umjetninama Goran S. (44). Za njim je raspisana tjeralica, a prema medijskim nagađanjima osumnjičeni se nalazi u Južnoj Americi.

Poznato je da su se navodni organizator otmice i njegova žrtva poznavali, ali motiv kaznenog djela nije utvrđen. Navodno se radi o propalom zajedničkom poslu. Također, policija još ne zna koliku su otpremninu otmičari planirali tražiti.

Među uhićenima je i nevjenčana supruga odbjeglog trgovca umjetninama Gorana S. Ona i još dvojica osumnjićenih sinoć su ispitani u u istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda, nakon čega je zadržana u pritvoru zbog utjecaja na svjedoke, uništavanja dokaza, opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Ostalo troje osumnjičenih branit će se sa slobode.

Podsjetimo, kobne večeri u noći s 22. na 23. ožujka, Čorak se oko ponoći vraćao kući kad su ga zaskočila trojica muškaraca maskiranih kapama i šalovima. Počeli su ga udarati raznim predmetima i pištoljem, prijetiti mu i vući ga prema Mercedesu. Obzirom da se Čorak žestoko opirao i vikao „Zovite policiju! Zovite policiju!“, njegove vapaje upomoć čuli su stanari i prolaznici pa su otmičari odustali od daljnjeg nauma i pobjegli.

Samo zahvaljujući prisebnosti i nailasku susjeda, Čorak je izbjegao otmicu te sa lakšim ozljedama završio u bolnici. Njega su očito pratili duže vrijeme i odlučili ga presresti i oteti u vrijeme kad im se učinilo idealno, no plan - bilo vlastiti, bilo naručeni - im je propao. U obližnjoj ulici ih je navodno čekao i četvrti kompanjon u crnom terencu ne bi li što lakše i što prije udaljili se s mjesta događaja.

Prema medijskim nagađanjima tragovi pronađeni u Mercedesu doveli su do sumnjivaca, te činjenica da je osumnjičena Bernarda Č. uhićena na prijelazu Bregana na izlasku iz Hrvatske s oko 20 tisuća eura. Smatra se da je novac namjeravala predati organizatoru otmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:45