I SAM JE BIO RANJEN

Zbog pokušaja ubojstva ugostitelja u Kaštelima uhićen stari policijski znanac Jozo Čabraja

Istražni sudac Ivica Botica odredio mu je istražni zatvor zbog bojazni o ponavljanju kaznenog djela
Jozo Čabraja
 Tom Dubravec/Cropix

Zbog pokušaja ubojstva 33-godišnjeg ugostitelja Jakova Šimića, sredinom lipnja ove godine u Kaštel Kambelovcu, u petak je uhićen Jozo Čabraja (29) iz Kaštel Lukšića koji je doveden na Županijsko državnom odvjetništvo u Splitu, a istražni sudac Ivica Botica odredio mu je istražni zatvor zbog bojazni o ponavljanju kaznenog djela, piše Slobodna Dalmacija.

Šimić, koji je tada ranjen s jednim metkom u abdomen se nalazi u istražnom zatvoru, zajedno s braćom Matom (35) i Josipom Šukerom (30) zbog sumnje da je on ubio Marija Boljata zvanog Pajkić (36) iz bezobzirne osvete te s nekoliko metaka ranio Čabraju.

Čabraju se sumnjiči da je on ispalio nekoliko hitaca od kojih je jedan ranio Šimića. Kako je u ovom djelu Čabraja bio i žrtva (to je već treći put da je propucan te je preživio) tužiteljstvo nije žurilo s njegovim procesuiranjem jer je bio na bolničkom liječenju od posljedica ranjavanja.

Iako je ranjen te mu je nakon toga zapaljeno vozilo, po izlasku iz bolnice Čabraja je odbio ponuđenu policijsku zaštitu. Trenutno mu se sudi u ponovljenom postupku za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša iz lipnja 2014. godine, a zbog toga su ga članovi osumnjičene zločinačke grupe Željka Rajića, koji se nalaze u istražnom zatvoru skoro godinu i pol dana, pokušali ubiti, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:01