ISPITALI GA

Zbog prijetnji sucu i državnoodvjetničkoj dužnosnici u Slavoniji priveden 82-godišnjak

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da će počiniti djelo
Policijski automobil, ilustracija
 Joško Ponoš/cropix

Zbog prijetnja sucu i državnoodvjetničkoj dužnosnici, policija je uhitila 82-godišnjeg osumnjičenika, koji je ispitan u osječkome Županijskom državnom odvjetništvu, a sudac istrage Županijskoga suda odredio mu je istražni zatvor, izvijestilo je u utorak to odvjetništvo.

Sumnja se da je 82-godišnjak početkom lipnja 2018., kako bi zastrašio suca koji je sudio u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika, na njegovu kućnu adresu poslao rukom pisano pismo prijetećeg sadržaja, što je, kako stoji u objavi na internetskoj stranici Županijskoga državnog odvjetništva, u sucu izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha.

Sumnja se i da je od 14. siječnja 2020. do 1. listopada 2021. više pisama prijetećeg sadržaja poslao državnoodvjetničkoj dužnosnici kako bi je zastrašio te zato što je ustrajala u optužbi u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika. Prijetnje su u njoj izazvale osjećaj straha za vlastiti život, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

U trećem razdoblju, od 1. do 7. listopada 2021. osumnjičenik je u nakani da državnoodvjetničku dužnosnicu nagovori da odustane od optužbe u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika, u kojem je, kako se prvi put spominje u priopćenju, optužen i njegov sin, poslao pisma prijetećeg sadržaja, zbog čega je ona, u strahu za vlastiti život, zatražila izuzimanje od daljnjeg zastupanja optužbe u tom kaznenom predmetu.

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen, a sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim je prijetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 22:47