SKANDALOZNA SNIMKA

Zbog tučnjave u Bjelovaru prijavljene tri osobe, stigla isprika djevojci koju su policajci otkantali

Policajcima je rekla što se događa u parku, no oni nisu reagirali već su joj rekli da ide doma spavati.

Tučnjava u Bjelovaru

 Mojportal.hr

Bjelovarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje kojim su utvrđene sve okolnosti brutalne tučnjave djevojaka u parku u centru Bjelovara, piše MojPortal.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju došlo je tučnjave na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, u kojoj su sudjelovale četiri djevojke. Njihov sukob postao je je viralan jer su brojni mladi koji su se u to vrijeme zatekli na spomenutom trgu tučnjavu snimili. Jedna savjesna Bjelovarčanka, koja je zajedno sa svoje dvije prijateljice razdvojila sukobljene djevojke, kasnije je sve detaljno opisala na jednoj Facebook stranici izražavajući zgražanje što je mladež koja se tamo okupila navijala, smijala se i snimala tučnjavu.

Naime, nakon dovršenog istraživanja, policija je protiv 24-godišnjakinje i dvije 20-godišnjakinje podnijela optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

- Naime, utvrđena je sumnja kako su navedene osobe 23. siječnja oko 0.15 sati na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru narušavale javni red i mir na naročito drzak način i time počinile prekršaj iz čl 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) na štetu 19-godišnjakinje - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Ista savjesna Bjelovarčanka u toj je Facebook grupi objavila kako je nakon ponoći srela policajce u blizini mjesta događaja i rekla im što se događa u parku, no oni nisu reagirali već su joj rekli da ide doma spavati. Ovih su dana policajci koji su radili na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja razgovarali sa spomenutom Bjelovarčankom i ostalim građanima.

- Potaknuti prijavom neprimjerene komunikacije policijskih službenika koja je uslijedila nakon događaja te što je javno objavljeno u medijima, izvješćujemo da su obavljene provjere. Provjerama je utvrđeno kako je komunikacija policijskih službenika u jednom djelu bila neprimjerena te će prema policijskim službenicima nadležni rukovoditelj poduzeti odgovarajuće mjere. Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić se ujedno osobno ispričao osobi koja je prijavila događaj na okolnosti neprimjerene komunikacije - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2022 11:22