TEŠKO OZLIJEDILI MLADIĆA

Zbog tučnjave u KBC-u Rebro trojica u pritvoru, za dvojicom napadača se još uvijek traga

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu
 Ranko Suvar/Cropix

Zbog tučnjave u nedjelju rano ujutro na hitnom prijemu KBC-a Rebro u kojoj je teško ozlijeđen 24-godišnjak, zagrebačka policija je pritvorila i kazneno prijavila tri osobe dok traga za još dvojicom osumnjičenih muškaraca.

Istraživanje je provedeno nad trojicom muškaraca starosti 21, 20 i 26 godina zbog sumnje da su teško ozlijedili 24-godišnjaka dok je 20-godišnjak osumnjičen da je počinio i kazneno djelo "oštećenje tuđe stvari" također na štetu 24-godišnjaka, izvijestila je zagrebačka policija.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je zbog tih nedjelja kazneno prijavila još dvojicu muškaraca, 20-godišnjaka i 21-godišnjaka koji su trenutno nedostupni pa se za njima intenzivno traga.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više obavijesnih razgovora, a u utorak su uhićeni 21-godišnjak i 26-godišnjak.

Tučnjava u kojoj su prema ranijim informacijama dvojica mladića teško ozlijeđena, a 23-godišnjakinja lakše izbila je u nedjelju oko tri sata kad su četvorica muškarca fizički napala 24-godišnjaka i 25-godišnjaka, a zatim oštetili i inventar na ulazu u prostoriju Hitnog prijama.

Nakon toga su došli do automobila u kojem je bila 23-godišnjakinja te su i nju napali i oštetili vozilo.

Napadači su po pisanju medija upali na Hitni prijem Rebra kako bi premlatili skupinu s kojom su se ranije sukobili u naselju Lučko. Mladića koji je teško ozlijeđen odvezli su u bolnicu, ali ih je suparnička skupina navodno pratila i napala u bolnici.

Pročelnik Objedinjenog hitnog prijema KBC-a Rebro rekao je novinarima da su zbrinjavali pacijenta koji je nastradao u tučnjavi s kojim je u pratnji bio još jedan muškarac, a zatim je došla ekipa ljudi koji su fizički nasrnuli na njih obojicu, a najviše na muškarca koji je doveo ozlijeđenog.

Napad na hitnom prijemu KBC-a Zagreb u nedjelju su oštro osudili Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara, zatraživši povećanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama.

Iz Hrvatske liječničke komore ocjenjuju neprihvatljivim bilo koji oblik nasilja prema pacijentima i liječnicima te drugim zdravstvenim radnicima, pa traže odgovarajuće postupanje nadležnih institucija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 14:17