RODITELJI OGORČENI

Zbog tučnjave u Vukovaru uhićena jedna osoba: ‘Naši dječaci leže s polomljenim lubanjama, znamo tko je kriv!‘

‘Naši su se novci sakupljali da se te huligane izvuče iz zatvora i vrati u Hrvatsku. A tamo očigledno nisu ništa naučili‘, ističe ogorčena majka

Ilustracija/Privođenje

 Borna Jaksic/Cropix

Nakon sinoćnje tučnjave u Vukovaru policija je izvijestila kako je jedna osoba uhićena.

"Zasad je tijekom kriminalističkog istraživanja uhićena jedna osoba, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja ostalih sudionika događaja", objavili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podsjetimo, u Vukovaru je sinoć došlo do fizičkog obračuna više osoba, pri čemu je bilo i ozlijeđenih, potvrdila je u nedjelju policija.

Iz policije nisu precizirali o kojem je broju sudionika riječ navevši tek da se utvrđuju sve okolnosti incidenta, a ozlijeđenima je pružena zdravstvena pomoć.

Neslužbeno se doznaje kako je sukob izbio iza 22 sata, a skupina starijih pretukla je skupinu mladića među kojima je bilo i maloljetnika.

Tučnjavu u Vukovaru, koja se dogodila u subotu navečer u centru grada, izazvali su dobro poznati vukovarski huligani kojima je cilj praviti nerede i probleme, tvrde roditelji ozlijeđenih dječaka.

- Našu su djecu od 15 i 16 godina cipelarili mladići i muškarci koji su između 20 i 32 godine starosti! Naša djeca nisu nikakva navijačka skupina nego djeca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu prošetati do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze s nogometom niti itko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite - kaže jedna od majki ozlijeđenog 15-godišnjaka koji je, zajedno sa još trojicom svojih vršnjaka, završio u osječkoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda glave.

Ogorčena majka za 24 sata je kazala kako je njezinog sina i njegove prijatelje, ničim izazvana, napala skupina od desetak mladića koja je hodala gradom ispred njih.

- Oni sada govore kako su čuli da netko od djece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o ‘delijama‘. Okrenuli su se prema njima i krenuli ih udarati šakama i cipelariti one koji su pali na tlo. Dio djece je uspio pobjeći; moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu. Dohvatili su ih mlatiti, čak i vikali ‘vadi noževe‘. Jednog su pokušali baciti u Vuku. Tri dječaka sada leže u bolnici sa frakturama lubanje, razbijenih lica i zuba. Moj se sin onesvijestio od udarca u zube i pao na tlo. Cipelarili su ga - ispričala je i dodala kako su iz obližnjeg su kafića, kada su vidjeli tučnjavu, došli i neki muškarci koji su se bez povoda pridružili batinanju.

- Neki od tih napadača su sudjelovali i u onoj tučnjavi u Grčkoj! Naši su se novci sakupljali da se te huligane izvuče iz zatvora i vrati u Hrvatsku. A tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvijek samo cilj nekoga pretući - zaključila je majka pretučenog dječaka.

Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, kazao je za Dnevnik Nove TV kako je ozlijeđeno ukupno šest maloljetnika. Trojica maloljetnika hitno su prebačena u KBC Osijek. Jedan s lakšim ozljedama pušten je na kućnu njegu, ali dvojica, s teškim tjelesnim ozljedama su zadržana.

Hrvatski branitelj, djed napadnutog i ozlijeđenog 15-godišnjaka, pod stresom govori kako su njegov unuk i prijatelji, koji nisu nogometni navijači, napadnuti.

- Oni su prilikom izlaska išli prema jednoj pečenjari pojesti hamburger. Međutim skupina pijanih, vjerojatno i pod drugim sedativima je izašla prema njima i pitala ‘odakle ste vi‘, na mostu u centru grada. Na što su oni odgovorili da su iz Vukovara. ‘Za koga navijate?‘, i to je sve. Odmah su ih počeli tući - ispričao je djed napadnutog dječaka.

Kazao je i kako te napadače itekako svi u gradu poznaju.

- Jedan je viknuo ‘vadi nož‘, u međuvremenu je došla policija. To je skupina koja terorizira ovaj grad već godinama. Nadam se da će institucije odraditi svoje. U suprotnom, netko će morati prekinuti taj teror - istaknuo je djed.

Neki od napadača poznati su i policiji gdje su i privedeni. Ipak, ne i svi iz te skupine.

- Tražimo još druge sudionike u tom događaju - napomenuo je Živković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:07