MONSTRUM IZ STANKOVACA

Zbog ubojstva majke 4 godine i 7 mjeseci zatvora. Usmrtio ju čekićem i tijelo bacio u gusternu

Zadar, 091211.Na Zupanijskom sudu u Zadru danas je 21-godisnjem Dinu Sakicu iz Stankovaca izrecena zatvorska kazna od 4godine i 7 mjeseci zatvora za brutalno ubojstvo majke, 40-godisnje Divne Moric, cije je tijelo nakon trodnevne potrage pronadjeno u gusterni na katu njihove obiteljske kuce.Foto: Andrija Lucic / Cropix
 Andrija Lučić / CROPIX

Zbog ubojstva majke, 22-godišnji Dino Sakić u petak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na četiri godine i sedam mjeseci zatvora. Iako se optužnicom teretio za teško ubojstvo iz koristoljublja, sud je 22-godišnjeg Sakića osudio za kazneno djelo ubojstva.

U izricanju kazne primijenjen je institut sudskog ublažavanja kazne ispod posebnog minimuma od pet godina, jer je Sakić, kako je utvrđeno tijekom suđenja sa kojeg je bila isključena javnost, u trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv u znatnoj mjeri.

Teretio se da je nakon kraće prepirke 26.veljače u obiteljskoj kući u mjestu Stankovci ubio majku nakon što ju je dva puta čekićem udario u glavu. Najprije je otvorenim dlanom udario po licu, a nakon što je pala na pod uzeo je čekić i dva puta je udario u glavu zadavši joj prijelom lubanje i nagnječenje mozga. Šest dana poslije, 4. ožujka, tijelo je ubacio u praznu gusternu unutar kuće zajedno sa odjećom, kreditnim karticama i čekićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:27