REAGIRALA POLICIJA

Zbog uginule kuje sa štencima, vlasnik dobio kaznenu prijavu zbog ubijanja i mučenja životinja

Vlasnik se nije brinuo o životinjama, nije im osigurao odgovarajuću količinu hrane i vode
Ilustracija/Robert Fajt/CROPIX
 Robert Fajt/Cropix

Vlasnik kuje iz Štikade u općini Lovincu odgovarat će zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja jer je u stanu, bez dovoljno hrane i vode, držao zaključanu kuju koja je uginula zajedno sa štencima, priopćila je ličko-senjska Policijska uprava.

U policijskom priopćenju od petka navodi se da je policija iz Gospića provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 47-godišnjak početkom lipnja ove godine u prizemlju obiteljske kuće u Štikadi ostavio zatvorenu trogodišnju kuju koja je nakon toga oštenila četiri psića.

Vlasnik se nije brinuo o životinjama, nije im osigurao odgovarajuću količinu hrane i vode zbog čega su u prva tri tjedna srpnja svi uginuli.

Policijska postaja u Gospiću podnijet će protiv 47-godišnjaka mjerodavnome državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog mučenja i ubijanja životinja.

Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu do jedne godine za onoga tko “usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:58