GROZNA NESREĆA

ZBRAJAJU SE TEŠKE POSLJEDICE VELIKOG POŽARA NA FARMI PIK-a Požar je pod nadzorom, no šteta je ogromna, sumnja se da je stradalo više od tisuću svinja

 
 Luis-Branko Grebenac

U četvrtak kasno navečer vatrogasci su pod nadzor stavili požar koji je oko 18 sati izbio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci između Andrijaševaca i Cerne na vinkovačkom području.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u petak je priopćila kako su požar uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Vinkovaca gasili i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz susjednih mjesta.

"U kasnim večernjim satima požar je stavljen pod nadzor. Kada se ostvare sigurnosni uvjeti, policija će obaviti očevid", stoji u priopćenju.

Riječ je o farmi PIK-a Vinkovci koji posluje unutar Agrokora, u kojoj je u trenutku izbijanja požara bilo oko tisuću svinja, a strahuje se da su sve izgorjele.

Luis-Branko Grebenac

Šteta od požara po svemu sudeći ogromna

Razmjeri štete koju je prouzročio požar koji je izbio na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima na vinkovačkom području znat će se nakon obavljenog očevida, ali se neslužbeno doznaje kako se već sada može procijeniti da je šteta ogromna.

Iz Županijskog centra 112 Vukovar navode kako je gašenje požara, u kojem su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe Vinkovci te DVD-a Cerna i Ivankovo, trajalo do jutarnjih sati.

Razmjeri štete će se znati nakon obavljenog očevida, a po neslužbenim informacijama, u izgorjelim objektima farme stradalo je više od tisuću svinja, navode iz ŽC 112 Vukovar.

Luis-Branko Grebenac

Iako se iz PIK-a Vinkovci ne mogu doznati informacije o uzroku i posljedicama požara, a novinare se upućuje na Agrokor i njihovu Službu za odnose s javnošću, do novinara koji su ujutro izašli na teren kako bi snimili izgorjelu farmu došla je informacija da je u požaru stradalo čak i do 10.000 svinja i prasadi.

Kao uzrok požara spominje se kvar na električnim instalacijama.

Farma Andrijaševci prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci s kapacitetom 1.400 krmača, s godišnjom proizvodnjom od 33.000 prasadi za tov.

Otvorena je 2008. godine, a zajednički su je otvorili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tadašnji prvi čovjek i vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2022 11:03