POŽAR U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI

ZBRINUTI SU SVI EVAKUIRANI PACIJENTI NAKON STRAŠNOG POŽARA Jedna osoba zadobila opekline, predsjednica u razgovoru s ravnateljem upozorila na propust

 CROPIX

RIJEKA – Svi evakuirani pacijenti zbog požara Psihijatrijske bolnice Lopača zbrinuti su, nekoliko ozlijeđenih zadržano je na liječenju u Kliničkom bolničko centru u Rijeci, a policija je danas počela očevid na požarištu kako bi utvrdila uzrok toga požara u kojemu je smrtno stradala jedna osoba.

Prema do sada dostupnim podacima iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Rijeka, jučer je u tu bolnicu iz Lopače prevezeno 15-ak ozlijeđenih osoba, od kojih je veći dio pregledan na hitnom traktu i pušten. Jedna osoba, rečeno je Hini u KBC-u, zadobila je opekline i nalazi se u odjelu intenzivnog liječenja, a na pulmološkom odjelu su četiri ozlijeđene osobe – jedna je zadobila i opekline i trovanje dimom, pa je u pulmološkoj intenzivnoj njezi, dok su tri osobe u bolnici zbog trovanja dimom.

Svi pacijenti Psihijatrijske bolnice Lopača, evakuirani zbog požara, zbrinuti su, doznaje se od ravnatelja Bolnice Nevena Ivanovića. U njoj je bilo smješteno ukupno 114 ljudi: 94 bolesnika i još 20 korisnika smještaja u toj bolnici. Nakon evakuacije 80 osoba je smješteno u bolničkim paviljonima u Lopači, koji nisu zahvaćeni požarom, 31 osoba je smještena na nekoliko odjela riječke bolnice, dok ih je nekolicina od ranije na privremenom otpustu kućama.

Tako nije bilo potrebno smještanje evakuiranih bolensika u drugim bolnicama. Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić rekao je Hini da se u dogovoru s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem odustalo od smještanja 30-ak psihijatrijskih pacijenata u bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi. "Mi smo se stavili na raspolaganje, organizirali smo kapacitete i čekali razvoj situacije, ali mi je rečeno da neće biti potrebno," kazao je Jančić.

Očevid na požarištu Psihijatrijske bolnice Lopača provode protupožarni inspektor i policijski službenici, a očevidom rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Nakon očevida i utvrđivanja okolnosti izbijanja požara te svih relevantnih činjenica o stradalim i ozlijeđenim osobama, javnost će biti pravodobno obaviještena, naveli su iz policije.

Požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača buknuo je jučer oko 16 sati. Gasilo ga je 50-ak vatrogasaca, iste večeri je lokaliziran, a bio je zahvatio drugi i treći kat bolnice te se širio prema četvrtom katu.

Požarište su iste večeri obišli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni tajnik Željko Plazonić, župan Zlatko Komadina i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:53