NASILNA SMRT U VARAŽDINU

Željkova kći ekskluzivno za Jutarnji: ‘Odradio je tri terapije i onda ga više nitko nije vidio...‘

‘Bio je usamljenik, a čime se bavio nismo imali pojma‘, kaže jedan od susjeda

Željko Hatlak, policijska traka i Dorja Hatlak

 Nestali.hr/cropix/privatna Arhiva/

Nakon što je u Varaždinu nasilnom smrću umro Željko Hatlak (56), Jutarnji list saznaje da je ustrijeljen, a kako je točno stradao čovjek za kojega se svi slažu da je bio usamljenik, tek će ustvrditi istraga.

Budući da je Hatlak slovio za vuka samotnjaka, čovjeka nesklonog druženju, nitko o njemu ne zna previše, no Jutarnji list je uspio kontaktirati njegovu kćer Dorju (28). Njezini su roditelji bili razvedeni, a Dorja je ionako stvorila svoj život. S ocem se, kaže ekskluzivno za Jutarnji, čula često, viđala rjeđe.

- Tata je uglavnom živio povučeno i taman je bio u fazi uređenja kuće. Volio je prirodu i često išao u gljivarenje. Imao je problema s kralježnicom i taman se veselio terapijama u Varaždinskim Toplicama, koju je jako dugo čekao, kao i MR. Tri terapije je odradio i nakon njih više ga nitko nije vidio, ispričala nam je Dorja.

Željko Hatlak svakako je bio povučena osoba, živio je u središtu grada, u ulici u kojoj su novi varaždinski bogataši kupovali kuće od starosjedioca i gradili luksuzne vile. Paradoksalno, ulica je završavala gradskim sajmištem pod nadimkom "stara krama".

Nasilna smrt

O Željku Hatlaku, koji je zadnji put viđen 24. veljače, policija medijima daje tek osnovne podatke. Uz objavu o nestanku 6. ožujka, dan kasnije su poslali priopćenje s podatkom da je Hatlak umro nasilnom smrću.

- Policijski službenici Policijske uprave varaždinske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnom odvjetništvom u Varaždinu. Vezano uz pronalazak tijela muške osobe u utorak, 7. ožujka oko 17.25 sati u Varaždinu, o kojem smo izvijestili našim prethodnim priopćenjem, dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i provedenim dokaznim radnjama, utvrđeno je da se radi o muškarcu starosti 56 godina, za kojeg je Policijska uprava varaždinska dana 5. ožujka 2023. godine zaprimila prijavu nestanka, stoji u policijskom priopćenju.

Također piše kako je utvrđeno da je isti preminuo nasilnom smrću. Policija ne odaje identitet ubijenog muškarca, ali prema saznanjima Jutarnjeg lista radi se upravo o Željku Hatlaku.

Žrtva oružanog prepada?

- Šokirani smo nestankom, a sad i ovim otkrićem da je mrtav. Ni s kim u ulici se nije previše družio. Bio je samozatajan, u toj kući je živio sam, koliko znamo. I rijetko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vrijeme je radio i u inozemstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegova života ne znam - kaže za Jutarnji jedna susjeda iz Kurelčeve.

Drugi susjed dodaje da je prije nekih mjesec dana na njegovu kapiju došlo nekoliko muškaraca.

- Mislim da su bila trojica, došli su u nekom tamnom, većem autu, tipa Audi ili Mercedes, nisam obraćao pažnju na detalje. Nećkali su se oko ulaska u njegovo dvorište. Jedan je u tom trenutku i telefonirao. Vjerujem da su ga tražili ciljano, no kratko su se zadržali te otišli. Do vrata njegove kuće, barem taj put, nisu došli - dodaje drugi susjed.

Od susjeda iz ulice također doznajemo kako je kći Željka Hatlaka došla iz inozemstva te ju je dočekala šokantna vijest. Priča se i da u dvorištu nema njegova traktora ni automobila, pa se ne isključuje da je Hatlak bio žrtva oružanog prepada.

Obitelj Hatlak poznata je u Varaždinu. Otac Željka Hatlaka bio je poznat kao vatrogasni zapovjednik DVD-a Varaždin (Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu, osnovan 1964. godine) i kao jedan od prvih mehaničara za bicikle i šivaće mašine u Varaždinu, dok je sin Željko jedno vrijeme, prije zatvaranja radionice radio s ocem, ali potom je radionicu zatvorio.

- Bio je usamljenik, a čime se bavio ni mi, susjedi, nismo imali pojma, kaže jedan od susjeda i prijatelja njegovog preminulog oca.

Dorija Hatlak će još reći da je njezin otac vodio miran život, kupio je šumu i ondje uređivao jezero.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 23:49