OPET U PROBLEMU

Željku Vrbatu zbog novih dokaza moglo bi se ponovno suditi za slučaj Tratinska

Kriminalisti su obradom obuhvatili još i Jasmina Mujkića (32), Antonija Sedlića (31), Gorana Kovačićeka (35) i Kristijana Čabraju (41)
Željko Vrbat
 Marko Todorov/Cropix

Da zagrebačka policija ne zaboravlja kaznena djela te da, čim osvane neki koristan novi dokaz isti poveže sa starim slučajevima, pokazuje posljednje višegodišnje kriminalističko istraživanje koje je objedinilo 14 kaznenih djela “teških” oko 12,4 milijuna kuna.

I opet su na površinu isplivala imena starih policijskih znanaca od kojih se trojica već nalaze otprije u zatvoru, a sudeći prema prijavi, najteže će sve pasti Željku Vrbatu (56), zvanom Šepo, koji je za razbojništvo od 21. srpnja 2011. u tvrtku plemenitih kovina u Tratinskoj nepravomoćno oslobođen. Međutim, novi dokazi protiv njega u tom predmetu proslijeđeni su Županijskom državnom odvjetništvu zbog kojih bi mu se moglo ponovno suditi za isto.

Krim obrada

Osim Vrbata ,kriminalisti su obradom obuhvatili još i Jasmina Mujkića (32), Antonija Sedlića (31), Gorana Kovačićeka (35) i Kristijana Čabraju (41), od kojih su potonja dvojica predana pritvorskom nadzorniku nakon nedavnog uhićenja, dok su Vrbat, Mujkić i Sedlić vraćeni u zatvor na izdržavanje kazne.

Zagrebački policajci u koordinaciji s Ravnateljstvom policije ekipu terete za devet razbojništava, dva krivotvorenja isprava, dovođenje u opasnost, oštećenje tuđe stvari i za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari koje su počinili od 29. travnja 2006. do 11. prosinca 2017. Sumnjaju da je Vrbat sudjelovao u svim (ne)djelima, dok je tijekom 2006. i 2007. s Čabrajom te pokojnim Dubravkom Marinićem (ubijen tijekom prepada na blindirano vozilo Sokol Marića 2007. ispred Getroa, op.a.) odradio šest razbojništava nad zaštitarima prilikom prijevoza novca po Zagrebu.

Oružani prepad

Klupko se, kako doznajemo, počelo raspetljavati 2017. godine nakon oružanog prepada na zaštitarski kombi Mediteran Security dok su prevozili novac OTP banke i uhićenja Vrbata. Prikupljena saznanja dovela su kriminaliste i do Gorana Kovačićeka i razbojništva od 11. prosinca 2017. u kladionicu Supersport u Ulici Ivana Lučića.

Čabraju su, pak, povezali sa šest prepada na zaštitare Sokol Marića i AKD-a iz 2006. i 2007. zajedno s Vrbatom i pokojnim Marinićem. Prikupljene informacije ponukale su da ispitaju Vrbata, Mujkića i Sedlića pa su po njih otišli u zatvore. U pretragama domova pronađeno je oružje koje se koristilo u kaznenim djelima. Sudeći prema informacijama, najmanje još jedna nepoznata osoba sudjelovala je u tim djelima i za njom se traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:14