NASLJEDNICA MARUŠIĆ

Žena čeličnih živaca koja je srušila Sanadera: Ona je najizglednija nova šefica USKOK-a!

O Mostaček kolege u tužiteljstvu imaju samo riječi hvale te navode kako je riječ o neprikosnovenome pravnom, ali i moralnom autoritetu

Željka Mostečak

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Željka Mostečak, bivša šefica Odjela tužitelja USKOK-a, a sada zamjenica glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoje Šipek koju ona navodno razmatra kao najizglednije rješenje na čelu USKOK-a, tužiteljica je s dugogodišnjim stažom u nekima od najpoznatijih antikorupcijskih predmeta.

Mostečak je bila glavni tužitelj u aferi Fimi-media koja je nakon višegodišnjega postupka dovela do pravomoćne osuđujuće presude bivšemu premijeru Ivi Sanaderu, ali i aktualnoj vladajućoj stranci HDZ-u koja je osuđena kao pravna osoba, a za koji dobila državnoodvjetničku nagradu.

Osim "centralnoga" predmeta Fimi-media, bila je tužitelj i u čitavome nizu predmeta proizašlih iz te afere poput Fimi-media HAC, Fimi-media MUP, Fimi- media - Fonda za zaštitu okoliša i slično, a prije odlaska na funkciju u DORH, bila je glavni tužitelj i u tzv. aferi Remorker - HAC, gdje je bio optužen i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta.

O Mostaček kolege u tužiteljstvu imaju samo riječi hvale te navode kako je riječ o neprikosnovenome pravnom, ali i moralnom autoritetu. Ništa lošije mišljenje o njoj nemaju niti odvjetnici koji su se s njom susretali u sudnicama na suprotstavljenim stranama i koji tvrde da je riječ o smirenoj i koncentriranoj tužiteljici koja nikada ne gubi živce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2023 02:27