BRAČNI OBRAČUN

Žena ga prijavila zbog eksplicitnih poruka s kolegicom: ‘Vještica, znate li šta mi je napravila ćaći!?‘

‘Na mene se derala i probudila nam i djecu, a ja sam joj krenuo iz ruke uzeti mobitel koji je čvrsto držala‘

Obiteljsko nasilje, ilustrativna fotografija

 Godong/Bsip/Bsip/Profimedia/Godong/Bsip/Bsip/Profimedia

„Nisam se nasilnički ponio prema ženi već sam bio ogorčen što je ona iskoristila trenutak kad sam legao i ostavio mobitel na punjenju. Htjela je zadovoljiti svoju radoznalost sumnjajući u moju vjernost pa je uspjela ući u sadržaj poruka i vidjeti neke eksplicitne poruke između mene i druge ženske osobe. Na mene se derala i probudila nam i djecu, a ja sam joj krenuo iz ruke uzeti mobitel koji je čvrsto držala. Ona je čak uspjela doći do broja mobitela te ženske osobe pa se s njom počela dopisivati. Tako da sam se potpuno legitimno pokušao dočepati svoga mobitela koji je supruga čvrsto držala. A od inercije, kad sam joj ga uspio uzeti iz ruke, pala je preko naslonjača kauča. I tad sam joj rekao da je vještica jer mi je ćaći uništila život kad mu je prenijela Covid 19” – rekao je u svoju obranu prekršajnom sucu 41- godišnji Splićanin napominjući opetovano da nipošto nije obiteljski nasilnik.

Ujedno je pritom ukazao i da je supruga njega fizički napala tog lanjskog lipnja iza ponoći pa je ogrebotine od njezinih noktiju na prsištu i na ruci potkrijepio dizanjem majice u sudnici.

U slučaj u koji se umiješala policija a potom i tužiteljstvo na kraju je rezultirala oslobađajućom presudom jer je optuženi negirao krivnju, a njegova supruga je, kao privilegirani svjedok, odbila svjedočiti. Tako da u konačnici jedan prekršajni sud u zemlji, gdje je slučaj završio, nije nedvojbeno mogao dokazati da je optuženi Splićanin počinio nasilje u obitelji nakon što mu je supruga u mobitelu pronašla eksplicitne poruke s kolegicom s posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 15:02