NEOBIČNA KRAĐA

Žena kod Đakova ukrala tri klupice iz gradskog parka i postavila ih u svoje dvorište

Ukradene klupe vrijedne su oko 9.000 kuna, no pravo je pitanje kako ih je uspjela odnijeti jer su zbog betonskih nosača vrlo teške
Ukradena klupica
 Google Maps

Početkom kolovoza Đakovčani su se našli u čudu. I na nogama. Samo koji mjesec nakon što je gradska uprava na javnim površinama u prigradskom naselju Piškorevci postavila nove klupe, one su nestale. Dok su još nagađali kamo su nestale klupe, koje su im dobro došle za odmor i druženje, u slučaj se uplela i policija. Iz Grada je prijavljeno da su klupe - ukradene.

Nije trebalo dugo da se pronađe kradljivac, točnije kradljivica.

- Početkom kolovoza, u Piškorevcima, 49-godišnjakinja je ukrala tri klupe, vlasništvo pravne osobe, koje su se nalazile na ulici. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta od oko 9000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - izvijestila je osječka Policijska uprava.

Zanimljivo je pitanje kako su klupe uopće odnesene, jer su, zbog betonskih bočnih nosača, prilično teške. Zato se sumnja da je kradljivica imala i pomagače, jer sama ih sigurno nije moga podignuti. Ukradene klupe u vlasništvu su Grada Đakova. Zamjenik đakovačkog gradonačelnika Antun Galić i sam je u čudu.

- Uopće ne znam detalje ove bizarne krađe. Policija nas je prije tri dana pozvala na primopredaju ukradenih klupa. Inače, to su skuplje barokne klupe, svaka košta 3000 kuna, pa 9000 kuna nije mali novac za gradski budžet – kaže.

Kako doznajemo, ukradene klupe su pronađene u dvorištu 49-godišnje kradljivice koja ih je postavila tamo za sjedenje. Krađa ovih klupa s gradske šetnice, vjerojatno je najbizarniji lopovluk u Slavoniji. Slavonci su favoritom bizarnosti dosad smatrali kradljivca koji se podvukao pod Corsu i ukrao dio ispušnog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:24