POLA SATA HORORA

Žena koja je izbola psihijatricu radi kao tajnica u jednoj obrazovnoj ustanovi: ‘Ona je tempirana bomba...‘

Prema neslužbenim informacijama, povod je možda i neka banalnost

Elvira Koić

 Cropix/

Bio je to pravi horor, a 37-godišnja pacijentica koja je napala psihijatricu prim. dr. sc. Elviru Koić praktički se sadistički iživljavala nad njom u subotu popodne u njezinoj ordinaciji u središtu Virovitice. Policiju je obavijestio netko od građana, a policajci i hitna pomoć došli su gotovo istovremeno i poznatu su psihijatricu prevezli u virovitičku Opću bolnicu. Ona je operirana i stabilno je iako ima ubode po gotovo cijelom tijelu. Na sreću, uglavnom je riječ o površinskim ozljedama.

"Tempirana bomba"

Kako smo neslužbeno doznali, žena koja ju je napala praktički je bila "tempirana bomba" zbog svog psihičkog stanja, a što je točno bio okidač za napad policija još nije ustanovila. Prim. dr. sc. Elvira Koić voditeljica je Odjela za socijalnu psihijatriju u Neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr. Ivan Barbot" u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove.

Kako se navodi u njezinu životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum, 57-godišnja Elvira Koić rođena je u Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC-u Rebro u Zagrebu.

Istragu vodi ŽDO Bjelovar

O svemu se oglasila i PU virovitičko-podravska.

- U subotu oko 17.15 sati u Virovitici došlo je do napada nožem od strane 37-godišnjakinje koja je nanijela ozljede 58-godišnjakinji. Vezano za navedeno policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile uhitili 37-godišnjakinju, te je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja - izvijestila je policija.

Inače, dr. Koić nekad je radila u Općoj bolnici u Virovitici. Napad je zgrozio njezine kolege koji su šokirani činjenicom da je liječnicu u ordinaciji napala pacijentica. Prema neslužbenim informacijama, povod je možda i neka banalnost, a ono što je posebno zgrozilo i policajce jest prizor koji su zatekli u ordinaciji u kojoj je liječnica napadnuta.

Tek treba ustanoviti u kakvu je stanju bila pacijentica koja ju je napala, a kako smo neslužbeno doznali, riječ je o ženi koja radi u jednoj obrazovnoj ustanovi. Kada će biti privedena pritvorskom nadzorniku, još nije poznato. Cijeli slučaj sad vodi tužiteljstvo, koje zasad nije dalo službeno priopćenje o napadu na liječnicu jer je osumnjičena još bila pod liječničkim nadzorom.

Pacijentica koja je napala Elviru Koić radi kao tajnica u jednoj obrazovnoj ustanovi, neslužbeno doznaje Jutarnji list, i bila je, kažu, problematična osoba.

Napad osudili ministar Beroš, HLK i HPD

Ministar zdravstva Vili Beroš osudio je u nedjelju napad na liječnicu u Virovitici, a Hrvatska liječnička komora (HLK) upozorila je da taj događaj ponovno ukazuje na težinu liječničkog posla jer su na radnim mjestima kontinuirano izloženi verbalnom i fizičkom nasilju.

"Pomažući pacijentici, i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja", napisao je Beroš na Twitteru.

Iz HLK su poručili da su u kontaktu s liječnicima u virovitičkoj bolnici te da će u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom pružiti svu potrebnu pomoć. Upozorili su da je i taj događaj pokazao da su liječnici na svojim radnim mjestima izloženi nasilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 20:41