USKOK POTVRDIO

Žena koja nikada nije brisala poruke: U mobitelu Josipe Rimac pronađeno 300 tisuća poruka

Policija je zaplijenila mobitele Josipe Pleslić nakon njezina uhićenja. U njima je bilo preko 300 tisuća poruka

Ivan Turudić i Josipa Pleslić (nekoć Rimac)

 /Cropix/Jutarnji

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta potvrdio je RTL televiziji da se poruke koje su razmjenjivali bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica Josipa Pleslić (nekoć Rimac) i sudac te kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić dio sudskih spisa koji su stvoreni kada je USKOK Pleslić 2022. optužio za niz kaznenih djela.

- Tijekom istrage koju je ovaj Ured vodio protiv okrivljenice Josipe Rimac, provedena je dokazna radnja pretrage njezinih mobilnih uređaja. Cjelokupna komunikacija, kao i ostali podaci koji su pronađeni tom pretragom, pohranjeni su u digitalnom obliku. Navedeni cjeloviti podaci priloženi su uz zapisnik o pretrazi kao njegov sastavni dio, a nalaze se u sudskim spisima koji su formirani povodom optužnica koje je ovaj Ured 18. veljače 2022. i 29. prosinca 2022. podigao protiv imenovane pred Županijskim sudom u Zagrebu - rekao je USKOK RTL-u.

Policija je zaplijenila mobitele Josipe Pleslić nakon njezina uhićenja. U njima je bilo preko 300 tisuća poruka, a kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić samo je zadnji u nizu koji se zbog njih našao u problemima.

Josipa Pleslić optužena je u postupku koji je potekao iz afere "Vjetroelektrane", a u kojem se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija, uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, pogodovanje izmjenama uvjeta za zakup državnog zemljišta za uzgoj stoke na krškim pašnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:36