DRAMA U SLAVONIJI

Žena nije dobila plaću, kad je došla kući dočekao ju je pijani muž sa sjekirom: ‘Ubit ću i tebe i dijete!‘

Tužitelji za muškarca traže deset mjeseci uvjetnog zatvora te da sud donese odluku o oduzimanju alata za cijepanje drva

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Muškarac (46) sa sjekirom u ruci prijetio je smrću supruzi i djetetu jer žena nije dobila plaću u kafiću u kojem je radila pa on nije imao novca za piće, objavio je portal Danica.hr.

Prema optužnici, dotični je u listopadu oko 18.30 sati u Slavonskom Brodu, "unutar obiteljske kuće, pod vidnim utjecajem alkohola, revoltiran na suprugu jer još nije dobila plaću, uz uvrede vikao da će ubiti nju i maloljetno dijete".

- Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti - navodi se u optužnici.

Tužitelji za muškarca traže deset mjeseci uvjetnog zatvora te da sud donese “odluku o oduzimanju alata za cijepanje drva (sjekiru) s drvenom drškom duljine cca 80 cm”. Inače, riječ je o nezaposlenoj i neosuđivanoj osobi.

Dotični se u istrazi branio kako je sjekirom htio ići i polupati vrata kafića, a supruga je trčala prema kafiću i zvala policiju.

- Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam što mi se događa, pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama - branio se pijani suprug.

Žena je ispričala kako je toga dana išla u banku po novac, ali nije uspjela ništa podići jer joj poslodavac nije isplatio plaću. Muž je, kaže, uzeo sjekiru u ruke, nju i dijete istjerao iz kuće te im rekao da idu u kafić po novac ili će ih sasjeći.

- Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je moga muža, koji je držao sjekiru u visini glave, može li se to riješiti razgovorom. On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu ‘što se ti petljaš‘. Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije - ispričala je žrtva teških prijetnji i nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:46