IZLAZI IZ ZATVORA

Žena optužena da je muža pokušala ubiti apaurinima oslobođena svih optužbi

Zbog mjesec i pol neopravdano provedenih iza rešetaka, 43-godišnjakinja će imati pravo potraživati odštetu od države

Ilustracija

 Digicomphoto/science Photo Libra/Science Photo Library Via Afp

Ništa od kaznenog progona žene koja je uhićena 12. prosinca 2022. pod sumnjom da je dva dana ranije, 21 godinu starijem suprugu u kavu stavila 10 apaurina s ciljem da ga ubije.

Naime, od tog dana žena se nalazila iza rešetaka, a dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo je nakon provedene temeljite istrage koja je obuhvaćala saslušanje niz svjedoka i niz vještačenja odlučilo: Obustavljamo istragu! Nema dokaza da je 43-godišnjakinja počinila navedeno kazneno djelo! Ukinite joj istražni zatvor!

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je šokirao javnost. Tužiteljstvo je prilikom otvaranja istrage osnovano sumnjalo da je 43-godišnjakinja lanjskog 10. prosinca oko 9.10 sati, u stanu na području Metkovića, u namjeri da svog supruga liši života, pripremila mu napitak i u njega ubacila više tableta lijeka. A kada je suprug popio napitak pa mu je pozlilo uslijed djelovanja lijeka, 43-godišnjakinja je pozvala Hitnu pomoć koja mu je prvo pružena u mjestu, no otamo je dalje hitno prebačen u dubrovačku opću bolnicu gdje su mu ispumpali želudac, a izvađeni sadržaj je poslan na analizu.

Ženi je, pak, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku, na prijedlog tužiteljstva, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti dovršenja pokušanog kaznenog djela. Inače, kako su već mediji pisali policija je i ranije nekoliko puta intervenirala zbog psihičkog i verbalnog nasilja koje, međutim, nikada nije prešlo u fizički obračun. Zbog mjesec i pol, očito neosnovano, provedenih iza rešetaka, 43-godišnjakinja će imati pravo potraživati odštetu od države, a jedan dan zatvora "teži" oko 40-ak eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:11