PEDOFIL IZ NEDELIŠĆA

ŽENA PRIVEDENOG UČITELJA TJELESNOG 'Mi smo kršćani, moj muž ne pipka djevojčice! Svi lažu!'

'Muža su mi odveli, 14 dana ga nisam vidjela ni čula, ali Bog će sve izvesti na pravi put'

Mi smo kršćani. Kao uzorni vjernici nastojimo živjeti sveto. Bog će to sve izvesti na pravi put. U zatvoru je već dva tjedna. Odvjetnik mi je rekao da se moj suprug dobro drži jer zna da nije kriv. Lažno ga se optužuje, ali ne znam samo s kojim ciljem i u koju svrhu. Tog 24. travnja u 7 sati ujutro samo su ga odveli iz kuće. Rekao mi je da će me nazvati kasnije. Ali više ga nisam vidjela ni čula - ispričala nam je supruga uhićenog pedesetčetverogodišnjeg nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Osnovne škole Nedelišće.

Policajci ga sumnjiče da se u tri navrata, tijekom nastave, nedolično ponašao prema učenicama.

Ako mu se tijekom suđenja dokaže krivnja da je počinio kazneno djelo spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a iza rešetaka ostaje do daljnjega jer je odbijena žalba na odluku o pritvoru s obzirom na to da, procijenili su na sudu, postoji rizik od ponavljanja kaznenog djela, kao i opasnost od utjecaja na svjedoke.

Kako je sve počelo? Jedna od učenica petog razreda Osnovne škole Nedelišće ispričala je da ju je profesor na satu tjelesnog odgoja dok su radili vježbe na spravi za razboj dirao na neprikladan način.

O njegovu navodnom potezu djevojčica se potom pojadala roditeljima koji su došli u školu alarmirati zaposlene. Čelni ljudi škole odmah su krenuli provjeravati navode, pa su 54-godišnjeg profesora početkom travnja umjesto na posao pozvali na razgovor. Sve im je, kaže njegova supruga, detaljno objasnio kad se suočio s optužbom.

- Rekao je da taj sat sa školarcima nije radio vježbe na razboju nego da su se penjali uz uže. To se lako da provjeriti. Ipak su povjerovali toj djevojčici koja je izvrsna gimnastičarka i dobra učenica i njoj pomoć zapravo nikada nije ni trebala.

Moj muž je nju često izdvajao da bude ogledni primjer na demonstracijama drugim učenicima kako raditi pojedine vježbe. Samim time, on nju nije imao potrebe dirati, zar ne - priča vidno šokirana supruga nastavnika tjelesnog odgoja i altetskog trenera kojoj se svijet okrenuo naglavačke tog 24. travnja u 7 sati ujutro, kada su im policajci banuli na vrata. Ispreturali su im stan u potrazi za dokazima.

- Ništa nisu našli. Ništa nisu odnijeli iz kuće. Suprug je bio u čudu. Rekao je da ga vode na razgovor.

Znate, u braku smo dvadeset devet godina i sami imamo djecu, dva odrasla sina koja smo odgojili po pravilima. Jednoga još školujemo.

Moj muž je punih trideset godina u sportu, čak je dobio priznanje za najboljeg učitelja u Hrvatskoj prije par godina, i to na državnoj razini.

Stvarno ne znam što bih vam još rekla. Ja sam ostala bez posla, a njegov mjesečni prihod jedina je zarada od koje živimo. Pravda je spora, ali dostižna, a sigurna sam da će ovu bitku dobiti - uvjerena je učiteljeva supruga.

‘Samo je bilo pitanje kada će ga uhapsiti'

U Osnovnoj školi Nedelišće kažu da ne mogu komentirati slučaj jer su istražne radnje još traju. Mještani Nedelišća i okolnih sela podijeljeni su u razmišljanjima o teškim optužbama na račun nastavnika. Dio njih ističe da je osumnjičeni bio dobar i uzoran čovjek, nastavnik i susjed te da ne mogu vjerovati da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret, dok drugi naglašavaju da je bilo samo pitanje vremena kada će spomenuti biti uhićen zbog nedoličnog ponašanja prema djeci koju je jednostavno pipao, svjesno ili nesvjesno, naočigled svih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:20