HOROR KRAJ ZAGREBA

Žena s teškim ozljedama zaprimljena u KB Dubrava: Član obitelji zvjerski ju premlatio, zatočio, ali uspjela je pobjeći...

Prije nekoliko dana ju je namamio na sastanak. Nazvao ju je na telefon i tražio da se nađu kako bi se u miru razišli

KB Dubrava u koju je ozlijeđena žena zaprimljena s teškim ozljedama

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

S teškim ozljedama prekjučer je u KB Dubrava zaprimljena 43-godišnja žena koju je 36-godišnji član obitelji zvjerski pretukao, ali ni to nije sve. Držao ju je zatočenu, a ona, čim je smogla snage, uspjela je pobjeći i potražiti pomoć.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nasilni muškarac je kazneno prijavljen zbog šarolikog spektra kaznenih djela - od prijetnji smrću i nasilja u obitelji do nanošenja teških tjelesnih ozljeda i protupravnog oduzimanja slobode.

U razgovoru s oštećenom zagrebački kriminalisti su doznali da ju je 36-godišnjak od travnja 2023. na području Svetog Ivana Zeline maltretirao. Verbalno ju je zlostavljao, vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima, a od rujna prošle godine ju je i fizički zlostavljao i prijetio joj smrću.

Prije nekoliko dana ju je namamio na sastanak. Nazvao ju je na telefon i tražio da se nađu kako bi se u miru razišli. Nesretna žena u tu je njegovu priču povjerovala i došla je na dogovoreno mjesto.

No, čim je ušla u njegov automobil, ubacio je u prvu brzinu i krenuo joj prijetiti. Sve je to 43-godišnjakinju užasnulo toliko da je strahovala za vlastiti život.

Nakon kraće vožnje, u šumi je zaustavio auto gdje je na nju fizički nasrnuo i brutalno je pretukao. Zatim ju je s teškim ozljedama odvezao na njegovu adresu prebivališta gdje joj je, prema navodima kaznene prijave, protupravno oduzeo slobodu.

Idućeg dana žrtva nasilnika je uspjela pobjeći te zatražiti liječničku pomoć kao i pomoć policije.

- Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Sumnja se da je počinio kaznena djela na njenu štetu koje su kod oštećene izazvale snažan osjećaj straha za njen život. Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena - kažu iz PU zagrebačke navodeći potom da su nasilnika predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće protiv njega podnijeli Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:33