PSIHIČKO NASILJE

Žena završila na sudu jer je mužu u svađi rekla da ‘puši k****‘: Dobila je 45 dana zatvora uvjetno

Muž ju je snimio mobitelom i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno.
Policijski automobil, ilustracija
 Joško Ponoš/cropix

Gabi (50) je uhićena nakon što je mužu tijekom svađe rekla da "puši k****", a on ju je snimio mobitelom i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno, prenosi Danica.hr.

Prema presudi, Gabi je lani u rujnu oko 13.20 sati u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: Puši k****", što je kod muža izazvalo 'uznemirenost i povredu dostojanstva'”.

Žena, inače udana i majka troje djece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da "puši k****", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenja.

- Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i ja sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula - rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž prije dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika te ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je "doista više toga dosta".

Suprug, inače bivši policajac i današnji zaštitar, ranije je osuđen za obiteljsko nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori "puši k*****" te je odmah otišao na policiju kako bi protiv nje podnio prijavu.

- Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i pol sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange - svjedočio je Ivan na sudu.

- Debili nisam rekla - ubacila se u sudnici Gabi.

- Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam "pripizdek". Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu - zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na koncu. Presuda je nepravomoćna i Gabi se na nju može žaliti. Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u obitelji, stoji na portalu Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:13