ŠOK U PALAČI PRAVDE

Žena zvana Riba, šefica sudske uprave, završila u Remetincu jer je pomagala u krađi pola milijuna kuna!

Đurđica Bedić, zvana Riba, bila je desetljećima tajnica tužitelja u Palači pravde, a sada je završila u pritvoru
 Ranko Šuvar/ZAGREB

Na sedmom katu zagrebačke Palače pravde jedan je ured zapečaćen. U njemu je do polovice kolovoza radila Đurđića Bedić, koja je godinama bila tajnica tužitelja, praktički njihova “siva eminencija”.

Ženu koja je bila poznata i pod nadimkom Riba “upecali” su policajci i sada je na ženskom Odjelu remetinečkog zatvora. Neki njezini kolege zabrinuti su jer su joj bili jamci za kredite i sad strahuju da će na morati vraćati njezine dugove.

- Čuo sam samo da je u pritvoru. Da, bila je moja tajnica, ali bila je sasvim u redu - kazao nam je odvjetnik Čedo Prodanović, kojem je Đurđica Bedić, također bila tajnica još dok je bio državni odvjetnik. Posljednjih godina bila je šefica sudske uprave, praktički vodila je administrativne poslove općinskog državnog odvjetništva.

Sredinom kolovoza nju i 22-godišnjeg Sašu Š. zagrebačka je policija uhitila da je preko “laptopa” i tokena, kojeg je ukrao provalivši u kuću H. B.-a u zagrebačkim Sesvetama, s njegovih računa skinuo čak pola milijuna kuna. Pomagačica u toj raboti bila mu je upravo 59-godišnja Đurđica Bedić.

- Šokiran sam. Bila je žena koja je sve poslove držala kao “po špagi”, zapravo puno više od tajnice. Nikad nije bila na bolovanju - kazao nam je jedan njezin bivši šef.

Saša Š. je u kuću H. B.-a provalio između 29. srpnja i 4. kolovoza, uzeo nešto zlatnine, isprave, mobitele, dva prijenosna računala, kartice uz koje su bili pinovi i “token”. S računa žrtve na račun Đurđice Bedić prebacio je novac kojeg je ona podizala po poslovnicama banaka i potom mu ga predavala, a za protuuslugu je dobila 20.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:55