ZAGREB

Zet nožem izbo punca pred ženom i sinom  pa pobjegao u šumu

 Ronald Gorsic / CROPIX

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će se pred vijećem kojem će predsjedati sudac Tomislav Juriša održati pripremno ročište na suđenju Zoranu Vučiću (53), koji je u 19. ožujka ove godine ubio svojega punca Ivana Bodrožića (66) u podrumskom stanu na zagrebačkom Prilazu Gjure Deželića.

Nakon ubojstva Vučić je pobjegao prema kućici na Jelenovcu gdje je živio sa suprugom i djetetom prije nego se doselio puncu, a policija ga je pronašla uz pomoć psa tragača skrivenog u šumi iza jedne kuće. Osim što je nožem ubio punca, Vučić je nožem ozlijedio i svoju suprugu 32-godišnju I. N. koja je pokušala spriječiti nasrtaje nožem na oca pa je zadobila porezotinu. Jezivu prizoru u vlažnom podrumskom stanu svjedočio je i predškolski unuk žrtve, pa je Vučić prijavljen i za povredu djetetovih prava.

Prethodila prepirka

Ubojstvu je prethodila kraća prepirka u stanu, u kojem su se kod Bodrožića doselili njegova kći, zet i unuk. Nakon što je ubojica zadao više ubodnih rana umirovljeniku, pobjegao je na ulicu izgubivši se u gradskoj vrevi. Kći ubijenog pozvala je Hitnu pomoć koja je brzo došla, ali ne i policiju. Vozilo Hitne pomoći prevezlo ju je u KB Sveti Duh gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Odmah nakon otkrića beživotnog tijela u stanu, susjedi pokojnog ostali su zgroženi. Nikakvu buku, međutim, iz stana u kritično vrijeme nisu čuli.

Za Jutarnji list su ispričali da je i prije 15-ak godina, 66-godišnji susjed bio žrtva nasilja. Tada ga je nožem ubola supruga od koje se nedugo zatim i rastao.

Nosio im hranu

- Bio je tad sav krvav, policija je intervenirala, a brak mu se raspao. Prije par tjedana rekao mi je da mu se u stan doselila kćer s mužem i malim djetetom. Da prezime zimu jer je bilo jako hladno. Požalio se, međutim, da stalno leže i spavaju i da ništa ne rade te da im on nosi hranu. Do tog useljenja govorio nam je da mu je kći udana za nekog bogatog dečka, a sad je isplivalo na površinu da je kći sa zetom i djetetom živjela u nekoj baraci bez struje. U petak sam susjeda vidjela kako odlazi u Dom u Klaićevoj po svakodnevni ručak i nosi ga doma. Kako je umro, ne znam. Nitko ništa čuo nije. Zaprepaštena sam ako je doista žrtva kaznenog djela - ispričala je za Jutarnji list jedna od susjeda u zgradi.

Druga, pak, susjeda napomenula je da, koliko je njoj poznato, Ivanova obitelj pod tretmanom Centra za socijalnu skrb odnosno da su djelatnici došli prekontrolirati uvjete u kojima žive čim mu se preselilo unuče.

- Je li zadovoljio uvjete u 40-ak kvadrata vlažnog stana? Ne znam. Znam samo da je to bilo važno radi djeteta. Iskreno? - zaključila je druga stanarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:00