STRAVA U ZAPREŠIĆU

ZET-ov bus vukao djevojku 40 metara: ‘Zaglavila mi se noga u vratima, vrištala sam, a on je odjurio‘; Oglasila se i policija!

Majka djevojke ogorčena je na ZET, ali i na zaprešićku Hitnu, koja, tvrdi, njenu kćer nije obradila kako treba, pa su otišli u Klaićevu

Arhivska fotografija (ilustracija)

 Marko Todorov/Cropix

Prošlog petka maloljetna putnica ozlijeđena je kada joj je noga ostala zaglavljena u vratima ZET-ovog autobusa, potvrdila je zagrebačka policija dodavši da se još uvijek čeka kvalifikacija ozljeda kako bi se "nastavilo postupanje prema vozaču".

“Maloljetnici je liječnička pomoć pružena na Zavodu za hitnu medicinu zagrebačke županije”, kažu u policiji.

Do nesreće je došlo 25. kolovoza oko 22 sata, na autobusnom stajalištu ZET-a u Ulici Ante Starčevića u Zagrebu. U policiji ističu da se 55-godišnji vozač ZET-a prilikom zatvaranja vrata nije uvjerio da u opasnost ne dovodi druge sudionike u prometu, pri čemu se putnici zaglavila noga u vratima autobusa.

Iz policije kažu kako još utvrđuju sve okolnosti nesreće. Poručuju da će po zaprimanju medicinske dokumentacije "podnijeti odgovarajuća pismena" protiv 55-godišnjeg vozača, istaknuvši da čekaju kvalifikaciju tjelesnih ozljeda.

Majka djevojke ogorčena je na ZET, ali i na zaprešićku Hitnu, koja, tvrdi, njenu kćer nije obradila kako treba, pa su otišli u Klaićevu gdje su djevojku hospitalizirali na tri dana, javlja 24sata.

- U petak sam ušla sam na najbliža vrata busa, stražnja. Zakoračila sam s lijevom nogom u bus kad su mi vrata zatvorila tu nogu i svi su čekali kad će ponovo otvoriti vrata. Nisam čula niti najavu za zatvaranje vrata. Nakon par sekundi bus je krenuo, a ja sam počela vrištati. Vukao me 40 metara po podu. Nakon nekog vremena noga mi je, hvala Bogu, ispala, odnosno odglavila se. Kad sam ustala, nisam shvatila da sam cijela ogrebana. A bus nije niti stao pogledati što se događa. Neka žena je izašla iz zgrade jer je čula moje vrištanje, odvela me k sebi doma pa na hitnu u Zaprešić - ispričala je djevojka za 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:55