SILOVAO TURISTKINJU

ZGROŽENI MJEŠTANI UPOZORAVAJU 'Silovao je Čehinju, ali neće tu stati. On je jako bolestan'

 Nikola Vilić/CROPIX

On je bolestan čovjek, psihički jako bolestan. Ne čudi me što je silovao tu jadnu strankinju. Nas u selu ništa ne čudi kad je on u pitanju. Živi samotnjački i ni s kim ne komunicira, ali stalno stvara probleme. Skupljao je oružje i bombe, držao ih je u kući. Namjerno je izazivao požare. Sada je silovao. Ne znam što je sljedeće. Točno nas je strah što je sljedeće – rekao je u dahu u četvrtak mještanin Vrane kada smo ga pitali o njegovu sumještaninu Tomislavu D., koji je u utorak u blizini Vranskog jezera silovao turistkinju iz Češke, piše Slobodna Dalmacija .

Tomislav D. je uhićen, noć je proveo u policiji na obradi, a u srijedu je priveden istražnom sucu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor. Češka turistkinja je, pak, u utorak dovezena u zadarsku Opću bolnicu, odakle je nakon obrade puštena.

– Mogu potvrditi da je 28-godišnjakinja pretrpjela silovanje, da je ta radnja nad njom kompletno izvršena. To je potvrđeno i ginekološkim pregledom, a od ostalih ozljeda ima brojne ogrebotine po tijelu – rečeno nam je u Općoj bolnici Zadar.

Češka turistkinja je u Hrvatskoj odsjela u malom kampu u mjestu Pakoštane, odakle se u utorak biciklom zaputila u obilazak Vranskog jezera. To je uobičajena ruta kuda biciklisti voze, no u to vrijeme, oko podneva, nije bilo drugih turista uokolo. Putem uz jezero prolazio je tek jedan automobil, kojim je upravljao Tomislav D. i pratio Čehinju.

Uskoro joj je prepriječio put i za 28-godišnjakinju je započeo užas. Nije bilo nikoga da čuje njezine pozive u pomoć, dok joj je raspamećeni mještanin Vrane trgao odjeću s tijela. Uspio je svladati nesretnu djevojku i na tlu ju je silovao. Čim je njegov pritisak popustio, Čehinja je s tla zgrabila mobitel, otrčala, sakrila se u grmlje i pozvala policiju.

Policijski službenici u grmu su je pronašli potpuno golu, prestravljenu i u šoku.

– Reagirali smo munjevito po dojavi, policijski službenici su vrlo brzo došli na mjesto događaja i pronašli djevojku, a brzom akcijom je uskoro uhićen i počinitelj – kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Tomislava D. policija dobro poznaje. Izazvao je, prije dvije godine, jedan od najvećih požara u Parku prirode Vransko jezero. Za to djelo, okvalificirano kao općeopasna radnja, tek mu treba početi suđenje. Ove godine je uvjetno osuđen zbog ilegalnog držanja bombi i streljiva.

– Mi u mjestu volimo da je sad u pritvoru. Grozno je to što je učinio, neki još ne vjeruju. On se i ne druži s nama, a nije ni oženjen, nema djecu. Čuva ovce po cijele dane. Ali svi vidimo da ima psihičkih problema – rekao nam je mještanin Vrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:55