STRAVIČNA SMRT

ŽIVI ZAKOPANI Urušio se kanalizacijski rov u Zdencima, poginula dvojica radnika! Policija pokrenula istragu

ZDENCI - Stravična smrt dvojice radnika u Zdencima kod Orahovice . Muškarci u dobi od 61 i 41 godine, s područja općine Đurđevac, poginuli su nakon što se na njih tijekom radova na postavljanju kanalizacije urušila zemlja.

Riječ je o zaposlenicima tvrtke Bistra iz Đurđevca, koja je u Zdencima radila na postavljanju kanalizacije. Radnici su nastradali kada su u iskopani rov postavljali kanalizacijske cijevi, a iako su ih njihove kolege uspjele nakon nekog vremena iskopati spasa im nije bilo te su obojica preminuli.

- Dojavu o nesreći dobili smo oko 13 sati i mogu potvrditi da su smrtno stradali muškarci 1952. i 1972. godište. Naložio sam obdukciju njihovih tijela kako bi se utvrdio točan utrok smrti - rekao je Saša Kovačević iz Općinskog državnog odvjetništva.

Do smrti nesretnih radnika vjerojatno je došlo uslijed gušenja pod zemljom koja se sručila na njih. Kako su prepričali mještani Zdenaca, dvojica radnika su u rovu, kojeg je prethodno iskopao bager, poravnavali zemlju, a potom spajali kanalizacijske cijevi, nakon čega je drugi bager zatrpavao rov.

Na njih se urušila zemlja iz samoga rova. U daljnjoj istrazi utvrđivat će se i da li je prekršen Zakon o zaštiti radnika , odnosno da li su za ovakve vrste radova ispoštovani svi zakonom propisani sigurnosni uvjeti. Zaposlenici đurđevačke tvrtke bili su u šoku zbog smrti svojih kolega i prijatelja. Nitko od njih nije želio dati izjavu za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:18