STRAVA USRED SPLITA

Živio pored leša pokojnog oca puna dva mjeseca, policiju su alarmirali susjedi

Policiju su danas zvali stanari zgrade, govoreći da se iz stana širi nenosan smrad
Ilustracija/arhiva
 Vojko Basic/Cropix

Gotovo dva mjeseca ležalo je mrtvo tijelo 94-godišnjaka u jednom splitskom stanu, a da ga nitko nije ukopao, piše Slobodna Dalmacija.

Starac, koji je inače vlasnik stana u Gajevoj 10, u Spinutu, preminuo je još 16. listopada ove godine i pošto se radilo o prirodnoj smrti, djelatnici Hitne pomoći koji su izišli na očevid, ostavili su tijelo na ukop obitelji.

No problem je što djelatnici Hitne nisu znali da starac živi sa 55-godišnjim psihički bolesnim sinom koji je ova dva mjeseca živio pored mrtvog oca kojeg, ne samo da nije ukopao, nego ga nije niti pomaknuo sa mjesta gdje je umro.

Policiju su danas zvali stanari zgrade, govoreći da se iz stana širi nenosan smrad te da ni oca ni sina već duže vrijeme nisu vidjeli. Tijelo mrtvog čovjeka je danas izneseno iz stana u gotovo raspadnutom stanju, piše Slobodna Dalmacija.

Pravi problem je što su i pokojnik i sin pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, pa se nameće pitanje kako je moguće da ih nitko, s obzirom na čitavu obiteljsku situaciju, u ova dva mjeseca nije na bilo koji način kontaktirao, nazvao ili obišao te kakva je uopće briga za potrebite i bolesne kad je riječ o spomenutoj ustanovi.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 13:19