OPET MU IZGORIO AUTO

ŽIVOTNA DRAMA NOGOMETNOG TRENERA 'Ovo je kao da sam šef Cosa nostre. Prvi put osjećam se nemoćno, strah me za obitelj i samo želim da se ta agonija završi!'

Nepoznati počinitelj polio je benzinom prednji dio Ivkovićeva Forda Focusa
 Darko Tomaš/EPH

Oh, ne! Opet gori auto! - zavapili su stanari zgrade u Ulici Oboj 4A dok su u srijedu oko 19.40 sati s nevjericom gledali kako njihovu susjedu Tomislavu Ivkoviću (55), bivšem proslavljenom golmanu i sadašnjem nogometnom treneru, drugi put u samo 19 dana gori automobil pod balkonom. Policijski očevid koji je potrajao cijeli jučerašnji dan pokazao je da je požar podmetnut.

Nepoznati počinitelj polio je benzinom prednji dio Ivkovićeva Forda Focusa, a vatra se proširila na susjedni Peugeot 206 vlasnika I. B., kao i na Hyundai Tucson diplomatskih oznaka koji koriste službenici rumunjske ambasade.

Opaka poruka

- Taman smo se priviknuli na malo mira i onda opet ovo. Ostao sam iznenađen. Preplavio me u sekundi osjećaj da sam kao šef mafije, kao šef Cosa nostre. Ne znam više što da mislim ni što da kažem osim da sam u šoku. Nisam ništa zgriješio niti ikome nešto nažao učinio. Brinem se najviše za svoju djecu. Detalje očevida i istrage vam ne mogu govoriti po naputku policije. Cilj nam je svima da se ova agonija što prije razriješi. Ni prvotna šteta još nije sanirana. Velika je, ali nema potrebe ništa preuveličavati - poručio je Tomislav Ivković, bivši trener Lokomotive. Nakon ovih napada, kako kaže, prvi put osjetio je nemoć da zaštiti obitelj.

Pet godina star Ford počeo je gorjeti desetak minuta nakon što se Ivković s obitelji vratio kući. Sad je sve izglednije da ga se pratilo.

Susjedi na Oboju još od prvog podmetnutog požara, koji je uništio nekoliko auta, garaže i fasadu zgrade, suosjećaju s Ivkovićem i njegovom bivšom suprugom Tihanom Zrnić, sestrom bivšeg rukometnog reprezentativca Vedrana Zrnića, no smatraju da im netko očito želi nešto opako poručiti.

Obnova fasade

- Ovdje živim nepuna dva desetljeća i nikad se ništa nije dogodilo. Tek poneko postupanje policije kad se nekom provali u kuću jer, ako ćemo realno, ovaj dio naseljavaju dobrostojeći ljudi. Trošak obnove fasade od zadnjeg požara zajednički snosimo svi. Jedva čekamo da se obnovi zgrada i da se maknu skele. Ivković se svima ispričao iako je uvjeren da on i njegova familija s tim prvim požarom nemaju veze te da je meta možda bio netko drugi. A tko? Zamislite što tek misle o nama susjedi koji rade u rumunjskoj ambasadi. Ivković je onda rekao medijima da mu je prizor bio kao u Libanonu. A što misliti i što učiniti nakon ovog paleža? - pita se jedan od zabrinutih stanara.

Podsjetimo, 4. ožujka oko 23.30 sati deset godina star VW Passat karavan, koji je koristila Tihana Zrnić, nepoznati je napadač zapalio u nezaključanoj garaži ispod stambene zgrade. U vrijeme izbijanja požara Tihana Zrnić bila je sama u kući dok su njihova djeca bila kod Ivkovića na drugoj adresi. Tada je za Jutarnji list Ivković rekao da taj Passat ne vozi četiri godine te da u stanu ispod kojeg je gorjelo ne živi pola godine.

Potezi iz prošlosti

- Tihana je imala spuštene rolete, ali je čula motor pod prozorom. Spavam mirno. No ako je meni netko htio nešto poručiti i ako me pratio, onda bi valjda i znao da više ne stanujem na toj adresi. Prijetnje primali nismo niti nam je itko dao naslutiti da mu na neki način smetamo - rekao je nakon toga Ivković.

Poznavatelji prilika sve su uvjereniji da je to ipak upozorenje Ivkoviću na neki potez iz nogometne prošlosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:45