IDE U ZATVOR

ŽIVOTNI PAD DIREKTORA PRODAJE USPJEŠNE KOMPANIJE U ZAGREBU Preko firme naručivao računalnu opremu pa je prodavao preko oglasnika, sve je prokockao

 Getty Images/iStockphoto

Magistar ekonomije G.M. (39) jučer je na zagrebačkom Županijskome sudu osuđen na godinu dana zatvora jer je “zakockao” informatičku opremu vrijednu čak 5,6 milijuna kuna. To je učinio u razdoblju od rujna 2014. do listopada 2016. dok je bio voditelj prodaje izuzetno uspješne zagrebačke informatičke tvrtke ali i teški ovisnik o kocki.

G.M. je priznao djelo te se obavezao vratiti novac, a nevjerojatan iznos od 5,6 milijuna kuna već vraća i to u iznosima od po 1000 eura mjesečno. Kako je otkriveno, G.M. je iskoristio dugogodišnji poslovni odnos koji je njegova informatička tvrtka imala s poznatim prodavačem informatičke opreme M SAN Grupom. Od ljeta 2014. od M SAN-a počeo je naručivati raznu informatičku robu, televizore, mobitele, laptope i slično, a “plaćao” ih je prijebojima, odnosno obustavama potraživanja koje je njegova tvrtka imala prema M SAN-u.

Na taj način M SAN je bez znanja direktora i vlasnika ove informatičke firme G.M.-u slao informatičku opremu zatvarajući time svoja dugovanja, a G.M. je tu opremu prodavao preko oglasa zarađujući time novac za kockanje. Sutkinja Irena Kvaternik prilično blagu kaznu G.M. je obrazložila nizom olakotnih okolnosti.

“Okrivljenik je priznao djelo te se obavezao vratiti čitav iznos otuđenoga novca. Također iz nalaza vještaka psihijatra proizlazi da je okrivljenik bio patološki ovisnik o kockanju. Izrazio je iskreno kajanje te se podvrgnuo liječenju od kocke. Od ranije je neosuđivan”, rekla je sutkinja, pojasnivši međutim kako je veliki iznos otuđenoga novca otegotna okolnost te se zato izriče bezuvjetna zatvorska kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:46