NOVI DETALJI

ZLOČIN U ĐAKOVU ŠOKIRAO HRVATSKU Ranjeni pravnik iz Centra za socijalnu skrb još uvijek je u kritičnom stanju, liječnici se bore za njegov život

 
Predsjednica Upravnog vijeća đakovačkog centra Sanja Rogoz Šola s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić (sredina)
 Vlado Kos / CROPIX

Strašni zločin koji se dogodio jučer u đakovačkom Centru za socijalni rad kada je ubijena djelatnica toga centra, a ranjen njezin kolega pravnik s kojim je dijelila sobu, zavio je Hrvatsku u crno.

Teško ozlijeđeni pravni i dalje je u životnoj opasnosti. U teškom je stanju, liječnici KBC-a Osijek nastavljaju provoditi mjere intenzivističkog liječenja.

Osumnjičeni za ubojstvo socijalne radnice sada se nalazi pod policijskim nadzorom u sobi za zadržavanje u Đakovu, a kako doznaje N1 iza 14h trebao bi biti prevezen u Osijek pritvorskom nadzorniku gdje će o daljnjim koracima odlučiti nadležno državno odvjetništvo.

Socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su se da na posao jutros dođu u crnini te da se svi koji mogu okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, u vrijeme kada se jučer i dogodila pucnjava u Centru u Đakovu, kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Varazdin, 100719.
U spomen na ubijenu kolegicu iz Djakova na varazdinskom Centru za socijalnu skrb izvjesena je crna zastava i zapaljena je svijeca.
Foto: Zeljko Hajdinjak /  CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Socijalne radnice na Facebooku postavljaju natpis: 'Jedna od nas' te hashtag istoga sadržaja kao upozorenje na tragediju koja se dogodila.

HRT javlja da je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, kako neslužbeno doznaju, uputila svim centrima u državi naputak po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

Varazdin, 100719.
U spomen na ubijenu kolegicu iz Djakova na varazdinskom Centru za socijalnu skrb izvjesena je crna zastava i zapaljena je svijeca.
Foto: Zeljko Hajdinjak /  CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrb Dubravkom Petrović izjavila je za N1 kako su djelatnici Centra i dalje u šoku.

- Ja bih prije svega u svoje osobno ime i ime svih djelatnika Centra za socijalnu skrb izrazila sućut obitelji Blaženke P. i našem kolegi pravniku za kojeg znamo da je teško ozlijeđen i da se bori za život. Mi smo zgranuti. Ne znam što zapravo reći, rekla je.

- Nikada radeći ovaj posao nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislili smo da smo mi ti koji možemo nešto učiniti. Slučaj nas je zaprepastio. Nismo u mogućnosti raditi. Danas i sutra ne radimo, nadam se da će stranke shvatiti. Pokop naše kolegice je sutra u 16h na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima. Teško nam je, jako teško, izjavila je.

Pokušala je na upit novinarke odgovoriti na pitanje što je mogao biti okidač napada.

- To je toliko teško reći. To je bezuman čin. To je njegova iracionalna... To je nešto zaista iracionalno. Naše kolege su se uvijek trudile. Čovjek je dolazio kod nas jako puno puta. Desilo se to što se desilo. Nitko to nije mogao predvidjeti, ispričala je.

Na pitanje je li Centar podnosio prijave policiji za njegovo nasilno ponašanje, odgovorila je:

- Ne mogu reći da se nasilno ponašao. Usudila bih se reći da je teška stranka. Slali smo u nekoliko navrata dopise policiji i liječnicima, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:59