'PREZUZELA GA RAKIJA'

Zvjerstvo u Živaji: Katu Miloš ubio je vlastiti sin! Stalno ju je tukao i uzimao joj novac. Puno je pio

Varazdin, 130712.U Ulici Juraja Krizanica danas poslijepodne dogodilo se ubojstvo. Prema prvim nesluzbenim informacijama, sin je ugusio oca. Navodno je u obitelji nasilje prisutno vec duze vrijeme.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu zlocina.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

SISAK - U mjestu Živaja između Sunje i Hrvatske Dubice još u nedjelju navečer je pronađena mrtva žena, 83-godišnja Kata Miloš. Policija je o tome javnost izvijestila tek u utorak, kada je priopćila da je obdukcijom utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Doznajemo da je na informativni razgovor priveden njezin sin Andrija Miloš (60) za kojeg se sumnja da je ubio majku.

Kako doznajemo od mještana Živaje, koji su nam dojavili da se u njihovu mjestu dogodilo strašno ubojstvo, Kata i njezin sin sami su živjeli u kući broj 145 u Živaji. Kata ima četvero djece, dvije kćeri i dva sina. S njom je živio samo Andrija, dvoje djece živi u inozemstvu, dok je jedna kćer u Zagrebu. Obitelj je u Živaju doselila iz BiH. Andrija je gotovo stalno bio pijan i vrlo nasilan. Naročito nasilan bio je prema svojoj staroj majci, od koje je za piće na silu uzimao novac koji je ona znala dobiti od svoje druge djece. Neprekidno je napadao majku, psovao ju, maltretirao, a nerijetko, kako doznajemo od susjeda, tukao ju je. U nedjelju navečer zvao je dvije svoje susjede da mu dođu pomoći dići mamu na krevet jer je upravo umrla. One su dolaskom u kuću zatekle nesretnu ženu kako leži na podu sobe, sva rasčupana i u lokvi krvi. Zvale su hitnu pomoć, ali je medicnska ekipa mogla tek ustanoviti smrt. Žene su odmah posumnjale da je Andrija pijan zatukao svoju majku.

Malobrojni susjedi koje smo uspjeli pronaći u selu, jer u Živaji živi vrlo malo stanovnika, nešto starosjedilaca i nešto doseljenika iz BiH, rekli su nam kako se Andriju često moglo vidjeti pijanog, a susjed Borislav veli da su živjelo od socijalne pomoći i potpore djece. - Baku Katu viđao sam kako satima sjedi pred kućom na stolcu, a njega kako tetura po dvorištu ili cesti. Gadno je to kada vas rakija preuzme, a njega je baš preuzela, rekao je Boro. Susjed Damjan Glavaš sa suzama u očima rekao je kako je strašno kada dijete digne ruku na roditelja, posebno kada sin ubije staru, bolesnu i teško pokretnu majku.

Kuća broj 145, visoka zidana prizemnica s gospodarskim objektima, jučer je bila prazna. U dvorištu se moglo vidjeti nekooiko kokoši i tri psa. Gladni, žedni i uplašeni lajali su na prolaznike čuvajući kuću u kojoj više nitko ne živi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:38