'NISAM SE MOGLA POMAKNUTI'

DETALJI SA SUĐENJA ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE Odvjetnici Billa Cosbyja tvrde da je navodna žrtva Andrea bila u romantičnoj vezi s njim?

 REUTERS

Treći dan suđenja Billu Cosbyju (79) bilo je fokusirano na Andreu Constand, ženu koja je prva progovorila o tome da ju je poznati komičar i glumac seksualno zlostavljao, čime je započela cijela afera u kojoj su se javile i druge djevojke tvrdeći isto. Brojka onih koji svjedoče protiv njega u tri godine se popela na 60.

Constand je 2014. progovorila o "desetogodišnjoj šutnji o tome što se dogodilo". Tada je, naime, optužila Cosbyja da je 2004. pozvao u svoj dom u Philadelphiji pod izlikom da će joj dati savjete za karijeru, no umjesto toga joj je podvalio tri plave tabletice zbog kojih nije mogla pomaknuti ruke ni noge.

Actor and comedian Bill Cosby (2nd L) leaves with lawyer Fortunato N. Perri, Jr. (L) and spokesman Andrew Wyatt after the first day of his sexual assault trial at the Montgomery County Courthouse in Norristown, Pennsylvania, U.S. June 5, 2017. REUTERS/Brendan McDermid . TPX IMAGES OF THE DAY
Brendan McDermid / REUTERS
Bill Cosby nakon prvog dana suđenja u Norristownu

U konačnici se onesvijestila.

Constand, koja sad ima 44 godine, svjedočila je da se probudila nakon nekog vremena i ugledala Cosbyja kako je dira po genitalijama i grudima.

- U glavi sam samo razmišljala o tome kako se želim pomaknuti i braniti, ali nisam mogla. Bila sam smrznuta i nepomična - prenosi Hollywood Reporter. - Nisam se mogla braniti ni na koji način. -

Constand je tijekom svjedočenja rekla i da joj se Cosby jest ranije upucavao, a jednom prilikom joj je pokušao otkopčati hlače, no kaže da ga se nikad nije bojala.

- Ni nakon toga mu nisam prestala vjerovati. Jednostavno me nije bilo strah ni na koji način biti blizu njega - kazala je o svom bivšem mentoru.

Odvjetnica glumca Angela Agrusa postavila joj je nekoliko pitanja o poklonima koje je Constand navodno dobivala od njega. - Priznajem da je davao neke znakove da mu se sviđam - rekla je Constand. - I rekla sam jednom prijatelju za to, ali i dalje sam mislila da ne želi ozbiljno nešto više od prijateljstva. -

Odvjetnica je na to rekla da je zabilježeno više poziva prema glumcu od strane navodne žrtve nakon napada, na što je Constand rekla da je "možda odgovorila na nekoliko poziva".

New York Times piše da je ovakvim pitanjima odvjetnica glumca htjela aludirati na to da su navodna žrtva i optuženik možda imali romantičan odnos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:52