U POSJEDU DOKUMENTA

EKSKLUZIVNO: NOVI PLAN VLADE Ako monetizacija cesta propadne, ovako ćemo do 1,2 milijarde eura...

Jutarnji list došao je u posjed dokumenta u kojem je detaljno razrađen model privatizacije
 CROPIX

Vlada ima rezervni plan ako Ustavni sud odobri održavanje referenduma o monetizaciji, odnosno ako propadne monetizacija autocesta. Jutarnji list došao je u posjed dokumenta u kojem je detaljno razrađen model privatizacije tvrtke za održavanje i naplatu autocesta, HAC-ONC-a kroz model IPO-a.

Dakle, ako propadne monetizacija, tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb bit će pripojena Hrvatskim autocestama, a potom bi država kroz HAC dala na prodaju 51 posto vlasništva u HAC-ONC-u. Inicijalnom ponudom bi se ova tvrtka ponudila domaćim mirovinskim fondovima, zaposlenicima u HAC-u te ostalim građanima. U Vladi razmišljaju da se zaposlenicima i ostalim građanima dionice daju uz određeni popust kako bi ih dodatno motivirali na kupnju.

S obzirom da se građani masovno izjašnjavaju protiv monetizacije autocesta, očekuje se da će građani biti u velikom broju zainteresirani za kupnju dionica. Procjenjuje se da će se kroz IPO HAC-ONC-a prikupiti čak 1,2 milijarde eura...

CIJELI ČLANAK O 'PLANU B' HRVATSKE VLADE U SLUČAJU DA PROPADNE MONETIZACIJA MOŽETE PROČITATI U JUTARNJEM LISTU U PETAK, IZ KOJEG TAKOĐER IZDAVAJAMO:

KOMENTAR GOJKA DRLJAČE Hoće li građani staviti novac tamo gdje im je srce?

BRUXELLES ZAPRIJETIO VLADI: Reforme pokrenite sad ili ćemo vas mi na to natjerati

TIHO OUTSOURCING U HRVATSKIM ŠUMAMA Otpustili 600 ljudi, a na leasing ih uzimaju 1275

EGZODUS S BALKANA Hrvatska će zbog EU morati uvesti vize za građane Srbije, BiH i Makedonije?





U Prologu STUDIO čitajte:

MILA HORVAT Uspjela sam u strogo muškom svijetu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:36