MODEL U USPONU

FOTO Paula Marčina: Ova prelijepa Zadranka naša je najveća mlada modna nada

Upravo se pojavila na naslovnici jednog modnog magazina, već je snimala za Gloriu Glam, sve je traženija na tržištu. Ima dečka koji se voli pohvaliti kako mu je cura manekenka, a ipak Paula želi završiti faks kako je ne bi zvali šupljoglavom
 Jure Mišković

ZAGREB - Iako tvrdi da se ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjakinja, Zadranka Paula Marčina jedna je od najperspektivnijih mladih manekenki u Hrvatskoj. Njezino lice krasi naslovnicu rujanskog izdanja jednog modnog časopisa , a vijest da će upravo ona zasjati na njegovim koricama najviše je iznenadilo samu Paulu.

- Nisam to očekivala ni u najluđim snovima. Kad su mi javili da sam na naslovnici, bila sam šokirana. Prvo sam mislila da sam krivo čula, veza je bila loša jer sam tada bila u Češkoj na maturalnom putovanju - rekla je Paula, kojoj je to prva naslovnica u jednom od poznatijih modnih časopisa.

Premda je prilično nova u svemu ovome, daleko je od djevojčice koja mašta o karijeri na svjetskim pistama i koja je potpuno nesvjesna koliko je uistinu težak manekenski posao.

- Snimanje za Elle trajalo je gotovo cijeli dan. Došla sam u podne, a otišla u ponoć. Kad ljudi gledaju te lijepe fotografije na sjajnim stranicama časopisa, uvijek pomisle - a neš’ ti - ali svaki od tih devet stylinga trebalo je posebno osmisliti, napraviti mi ponovo i frizuru i šminku. Jako zahtjevno, a ponekad i jako mučno. Provela sam na štiklama cijeli dan, a od dugih ekstenzija u kosi dobila sam glavobolju - otkrila je Paula te dodala da je ni vlastita majka nije prepoznala kad ju je vidjela na naslovnici.

Manekenstvo kao hobi

- Mama se vratila s kioska sva zbunjena. Stalno je ponavljala: - Ma ovo nisi ti. Ne vjerujem… izgledaš potpuno drugačije - ispričala je Paula.

Kao odličnoj učenici četvrtog razreda poznate i prilično zahtjevne zadarske gimnazije Jurja Barakovića, 17-godišnjakinji nije lako usklađivati školske obaveze s modnim snimanjima, koja su većinom u četiri sata vožnje udaljenom Zagrebu.

- Manekenstvom se trenutačno bavim kao hobijem, uz školu. Velik problem mi je to što radim na relaciji Zadar - Zagreb, ali iduće godine planiram upisati fakultet u Zagrebu pa će mi biti puno jednostavnije. Zasad mi se jako sviđa, iako sam ponekad mrtva umorna kada moram odraditi neko snimanje i vratiti se isti dan u Zadar - priznala je mlada manekenka.

Za tjedan dana i službeno počinje njezina zadnja godina u zadarskoj gimnaziji, a ona još nije ni blizu odluke koji će fakultet upisati.

- Još se mučim s tim, ali mislim da ću možda studirati nešto vezano uz psihologiju jer mi je taj predmet uvijek bio zanimljiv. Htjela bih upisati Filozofski fakultet u Zagrebu, iako je onaj u Zadru poznatiji, ali jedva čekam maknuti se iz Zadra. Moram priznati, to mi je trenutačno i najjača motivacija - otkrila je Paula.

S visinom od 177 centimetara i 57 kilograma Paula je prototip vitke manekenke, a kako kaže, za to nisu zaslužne nikakve dijete ni posebni režimi prehrane, već “obična” genetika.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:32