SJEDNICA VLADE

Hebrang: Uvjeren sam da premijerka ništa nije znala o crnim fondovima HDZ-a

 Goran Mehkek/CROPIX

U zgradi Vlade danas popodne okupilo se uže vodstvo HDZ-a. No, tema njihova sastanka, kazao je Andrija Hebrang, šef Kluba zastupnika HDZ-a, nije bila predstojeća rekonstrukcija Vlade, kako su novinari očekivali, nego usklađivanje rada Vlade i Sabora na putu ka EU.

„Nitko u Vladi nije smijenjen. Nismo imali sastanak na temu nikakvih smjena i rekonstrukcija, već smo razgovarali o koordinaciji rada Vlade i Sabora. Vlada je donijela novi plan zakonodavnih aktivnosti i to moramo uskladiti sa Saborom jer nas čeka velik posao. Treba donijeti niz zakona, što traži EU“, kazao je Hebrang okupljenim novinarima.

Hebrang nam nije mogao kazati ni hoće li biti izvanredne sjednice Sabora, na kojoj bi bio potvrđen novi Kosoričin kabinet. To će, kaže, ovisiti o premijerkinoj dinamici odlučivanja o rekonstrukciji.

Ni prije sastanka u Banskim dvorima, na kojem su se s premijerkom i dijelom ministara okupili i Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a, te potpredsjednici stranke - Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak, Hebrang nije htio govoriti o rekonstrukciji Vlade.

„Vlada je rekonstruirana nakon granatiranja 1991. od krova do podruma“, kratko je kazao novinarima. Poručio je i da ništa nije znao o crnom fondu HDZ-a, a uvjeren je da o tome nije znala ni Kosor.

„Još uvijek sam u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s takvim milijunskim ciframa mimo zakona. Ne da vjerujem, nego sam siguran da premijerka nije ništa znala o tome“, zaključio je Hebrang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:26