SVEĆENIK U UREDU

'HOĆEMO NA KAVU?' Kolinda dala Milanoviću ponudu koju ne može odbiti, stigao i odgovor premijera!

Tijekom prijepodneva Ured predsjednice blagoslovio je fra Jozo Zovko
 Luka Gerlanc/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak će, prvog dana na dužnosti i prvoga dana mandata, posjetiti branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, potvrđeno je iz njezinog Ureda.

Ante Deur, predsjednik Zbora gardijskih brigada i jedan od glavnih organizatora braniteljskog prosvjeda pred resornim ministarstvom, bit će na čelu predsjedničinog Savjeta za branitelje, volonterskog savjetodavnog tijela Kolinde Grabar-Kitarović. Odluka o osnivanju Savjeta i njegovu imenovanju bit će prva odluka prvog radnog dana nove predsjednice, potvrđeno je jučer iz njezina tranzicijskog tima.

Po stupanju na dužnost Grabar-Kitarović ažurirana je i službena stranica predsjednik.hr na kojoj je trenutačno životopis prve hrvatske predsjednice, njezin govor s inauguracije održane u nedjelju 15. veljače, kao i informacije o bivšim predsjednicima.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je već, odmah po stupanju na dužnost, nazvala telefonom premijera Zorana Milanovića te ga pozvala na razgovor u Ured predsjednice, izrazivši želju za suradnjom na dobrobit države i najavivši mu da će predložiti sazivanje sjednice Vlade, potvrđeno je Hini iz njezina Ureda.

Bio je to prvi državnički potez hrvatske predsjednice, koja je u telefonskom razgovoru s premijerom iskazala spremnost na suradnju na dobrobit države, pozvavši Milanovića na Pantovčak "na kavu i razgovor".









Grabar-Kitarović najavila je Milanoviću i da će predložiti održavanje Vladine sjednice na temu gospodarskog i socijalnog stanja u državi, temeljem 102. članka Ustava. Taj članak govori da predsjednik Republike može predložiti Vladi održavanje sjednice i razmatranje određenih pitanja, pri čemu predsjednik može biti nazočan sjednici i sudjelovati u raspravi.

Iz Vlade su za Hinu potvrdili kako je premijer Zoran Milanović razgovarao s predsjednicom Grabar Kitarović te još jednom ponovio svoj poziv predsjednici da dođe na sjednicu Vlade.

- Predsjednik Vlade u svakom trenutku stoji na raspolaganju za konzultacije i razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović - rekao je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Predsjednica je također razgovarala s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom, predsjednicom Ustavnoga suda Jasnom Omejec, predsjednikom Vrhovnoga suda Brankom Hrvatinom, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonkom Kusićem, te kardinalom Josipom Bozanićem.

Tijekom prijepodneva Ured predsjednice blagoslovio je fra Jozo Zovko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:00