VELIKO PRIZNANJE

10 GRADOVA KOJE MORATE POSJETITI Pri vrhu prestižne top ljestvice našao se i jedan hrvatski grad

 Jure Mišković/Cropix

Prema godišnjoj anketi o najpoželjnijim svjetskim gradovima koje treba posjetiti, a koju provodi najpoznatija internetska stranica za putovanja Trip Advisor, Dubrovnik se našao na ukupno desetom mjestu.

U anketi kojom su prikupljena mišljenja 54 tisuće turista u 37 najprestižnijih urbanih destinacija, gledale su se kategorije kao što su ljubaznost mještana, najbolja taksi usluga, najbolji javni prijevoz, najčišće ulice, hoteli, restorani, kultura, noćni život itd. Na kraju su se ocjene zbrajale te je dobiven ukupni 'pobjednik'.

Dubrovnik se može pohvaliti i najljubaznijim taksistima, jer su baš u toj kategoriji zasjali na prvom mjestu.

- Dubrovnik se oporavio od ratnog razaranja 1990-ih godina, te su se turisti vratili u ovaj mirni grad. Smješten između Jadrana i Dinarida, dostupan je i pristupačan za mnoge europske turiste. Stari Grad, namijenjen samo pješacima, osobito je šarmantan - piše Trip Advisor o biseru Jadrana.

Što se tiče ostatka svijeta, Tokio je dobio titulu sveukupno najpoželjnije turističke destinacije, dok je Moskva zauzela posljednje mjesto.

New York je zasjao na drugom mjestu, dok je na trećem Barcelona. Zatim slijede Istanbul i Prag, dok top 10 listu zatvaraju Beč, Berlin, Rim, Pariz i Dubrovnik.

TOP 10 GRADOVA KOJE TREBA POSJETITI

1. Tokio

2. New York

3. Barcelona

4. Istanbul

5. Prag

6. Beč

7. Berlin

8. Rim

9. Pariz

10. Dubrovnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:41