KVAR NA CJEVOVODU

20 tisuća stanovnika Dalmatinske zagore ostalo bez vode, uništena cesta, poplavljene kuće...

U slučaju zamućenja vode, što se nakon ponovne uspostave vodoopskrbe može očekivati, preporučuje se prokuhavanje vode za piće, osobito za potrebe djece i osoba slabijeg imuniteta

Ilustrativna fotografija

 Sandra Simunovic/Cropix/Cropix

Zbog kvara na magistralnom cjevovodu u naselju Ruda u nedjelju je oko 20 tisuća stanovnika Dalmatinske zagore ostalo bez vode, a popravak kvara očekuje se noćas, doznaje se u Vodovodu i kanalizaciji Cetinske krajine.

"Radovi su u tijeku i očekujemo da će kvar biti uklonjen u nekoliko idućih sati večeras," rekao je Hini Josip Mioč, direktor tvrtke Vodovod i kanalizacije Cetinske krajine, u prvim večernjim satiama.

Do prekida i poteškoća u vodoopskrbi došlo je na području grada Sinja (Bajagić, Obrovac, Radošić, Lučane), i cijelog područja grada Trilja, općine Otok, općine Dicmo, te dijela vodoopskrbnih područja pod upravom splitskog i omiškog Vodovoda, kazao je Mioč.

U slučaju zamućenja vode, što se nakon ponovne uspostave vodoopskrbe može očekivati, preporučuje se prokuhavanje vode za piće, osobito za potrebe djece i osoba slabijeg imuniteta.

Proboj vode uništio je cestu u mjestu Ruda, a stotine kubika vode poplavilo je prizemlja velikog broja stambenih i poslovnih objekata.

Zbog radova zatvorena je za promet županijska cesta Otok – Ruda, a promet se odvija alternativnim pravcima.

Cisterne s vodom za opskrbu stanovništva postavljene su u Trilju – na parkingu bivše tvornice Cetinka, u Otoku – kod škole, u Dicmu – kod općinske zgrade, te kod crkava u Bagajiću i Lučanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:52