NAJMLAĐI NAČELNIK

24-godišnjak na izborima pobijedio političke veterane: Cilj je zadržati mlade

Dino Blažević je s ekipom složio nezavisnu listu, istaknuo je, jer im je bilo dosta da se u njihovu selu ništa ne događa

Dino Blažević ima 24 godine, studira kineziologiju, igra nogomet za slovenski četvrtoligaš NK Kolpa, a od nedjelje je novi načelnik Ribnika, male općine na samoj hrvatsko-slovenskoj granici.

Osim što je najmlađi načelnik u Karlovačkoj županiji, on je i najveće iznenađenje tamošnjih izbora. Sa svojom ekipom prijatelja složio je nezavisnu listu zato što im je bilo dosta da se u njihovu selu ništa ne događa.

Malo mjesto

Iza sebe su ostavili političke veterane, dugogodišnjeg načelnika Željka Cara kojemu je Blažević bio jedini izazivač, te HDZ koji je imao samo listu za Vijeće.

U konačnici, Nezavisna lista mladih dobila je dva mandata, načelnik i njegov HSS uz podršku SDP-a i BM365 tri mandata te HDZ dva mandata. Blažević misli da će mu podršku dati svi jer su malo mjesto u kojem se svi poznaju pa nitko nema razloga biti protiv njega.

Bolji uvjeti

- Naša priča u Ribniku traje već neko vrijeme. Nismo izišli na izbore protiv nekoga, nego prvenstveno kako bismo svojim angažmanom stvorili bolje uvjete života u našoj općini u kojoj želimo ostati živjeti, pa samim time na nama je da se organiziramo i aktiviramo.

U utrku smo ušli fer, bez mržnje ili podcjenjivanja sadašnjih garnitura, ali vjerujem da imamo puno više ponuditi mještanima od njih. Mala smo sredina, svatko svakog zna, vjerujem u suradnju i da će se svatko prikloniti dobrim idejama za dobrobit svih nas - kaže Blažević kojeg smo uhvatili u Zagrebu na putu na fakultet.

U svojem mandatu pažnju će staviti na mlade, pokušat će ih na sve moguće načine zadržati u rodnom kraju raznim subvencijama, a važna stavka u programu mu je i poljoprivreda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:58