VELIKA MEĆAVA

'A GDJE SU RALICE?' Ogorčena čitateljica Jutarnjeg zaglavila na zametenoj autocesti RI-ZG

Snijeg na nekim područjima pada u tolikoj mjeri da ga je nemoguće čistiti, ali je li se moglo bolje reagirati?
 čitateljica Jutarnjeg

Iako su zimske službe diljem Hrvatske uvjeravale građane da će dugo najavljivanu mećavu dočekati spremno, problema je ipak bilo.

Doduše, ponegdje je snijega napadalo u tolikoj mjeri da ga je naprosto bilo previše za brzo i adekvatno uklanjanje.

Ipak, to ne znači da ponegdje posao nije mogao biti i bolje obavljen, a kako to obično biva u ovakvim ekstremnim situacijama, javljaju se nezadovoljni građani koji su se silom prilika našli u snježnom škripcu.

Čitateljica Jutarnjeg javila nam se s autoceste Zagreb-Rijeka i kaže da ralice nije bilo za vidjeti. Priložila nam je i fotografiju prilično respektabilnog bijelog pokrivača koji je prekrio kolnik.

'Bit će da je baš armagedon, a naše su zimske službe uvijek iznenađene u prosincu', primijetila je čitateljica.

Inače, prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice prohodna je samo za osobna vozila, a brzinskim pregledom aktualne situacije na autocesti A6 preko web kamera vidljivo je da su neke dionice solidno očišćene, no neke su potpuno zametene.

Foto: neočišćeni snijeg na naplatnoj postaji Zagreb istok, Ježevo (snimila čitateljica)

HAK javlja i da je zbog orkanske bure za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Senja, dok je za samo za osobna vozila otvorena od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Istri, Lici, Dalmaciji, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na dionicama autocesta: A1 Bosiljevo-Brinje, te Bisko-Ravča-Karamatići, A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Goričana, A7 GP Rupa-čvor Matulji, na cijelom Istarskom ipsilonu (A8 i A9).

Za sav promet, zbog snijega, zatvorena je u Istri županijska cesta tunel Učka-Veprinac-Matulji (ŽC 5047) stara cesta preko Učke. Za sav promet zatvorena je i Sljemenska cesta.

Zimska je oprema obavezna na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa općina Opatija, Lovran, Mošćenička Draga i grada Kastva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07