ŠEF HDZ-a U KUTINI

'A ŠTO SAM JA TO LOŠE REKAO DA BI SE TO ODNOSILO NA MENE?' Karamarko ne vjeruje da je premijer poruku o toleranciji uputio njemu

 Mate Piškor / EPH

Kome je upućena poruka premijera Oreškovića o toleranciji u javnom dijalogu, pitali su novinari u utorak navečer u Kutini prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

- Sigurno ne nama u Vladi, koji smo angažirani oko kadrovskog ekipiranja i nemamo vremena za prepucavanja, nego onima koji odavno već šire tezu mi ili oni, rekao je Karamarko.

Nastavio je:

- Uostalom, netko je obećao nekakav pakao na javnoj sceni, vidimo sada da smo u tom scenariju. Odlučno odbacujem taj način djelovanja - istaknuo je predsjednik HDZ-a, a na upit je li možda premijer mislio na njega kada je uputio apel za više tolerancije, Karamarko je odgovorio:

- A što sam ja to loše rekao da bi se odnosilo na mene?

Nastavio je kako nije izgovorio ono što mu se podmeće da onaj tko nije za HDZ nije za Hrvatsku, to je izvađeno iz konteksta.

- Ja ću i danas ovdje u Kutini govoriti o 26 godina HDZ-a, o hrabrim ljudima koji su osnovali i pokrenuli HDZ, o velikom značenju koji HDZ ima za hrvatski narod.

– Zašto se od mene očekuje da kažem da HDZ nije najveća Hrvatska stranka o kojoj štošta ovisi u Hrvatskoj? - upitao je Karamarko. Upitan o cenzuri i smjenama na HTV-u, odgovorio je da HTV nije javni servis kojeg financiraju svi građani Hrvatske, nego je sada servis jedne političke opcije - SDP-a.

- To nije dobro – HTV mora biti javni servis koji će objektivno informirati o svemu i HTV će biti takav - zaključio je Tomislav Karamarko. Istaknuo je u nastavku kako proces ekipiranja Vlade predugo traje, te da će sutra sve biti gotovo, kao i da premijera Oreškovića, a ne njega treba pitati zašto nije donesena odluka o Lozančiću, šefu SOA-e.

– Slažem se da taj vakuum sada već predugo traje, rekao je Karamarko. Što se tiče zabrane da svjedoči u suđenju Perkoviću, kratko je pojasnio da je SOA zaključila da nema smisla da on sada bude svjedok, jer je čovjek koji je sačinio dokument kojeg je Karamarko samo potpisao, već svjedočio u Münchenu.

Tomislav Karamarko, u pratnji ministra Tolušića i saborskih zastupnika Bošnjakovića i Vidakovića, u Kutini je nazočio svečanosti upriličenoj u povodu 26. godišnjice osnutka HDZ-a Kutine. Što je govoreno na skupu novinari nisu mogli čuti, jer je svečana sjednica HDZ-a Kutine bila zatvorena za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:11