NA APARATIMA

Aco Stanković otvoreno o 25 godina karijere: ‘Jednu osobu više nikad ne bih zvao u svoju emsiju‘

Stanković se u podcastu dotaknuo i svoje borbe s depresijom, ali i što ga veže s Pavlom Kalinićem i Jadrankom Kosor

Novinar Filip Pavić i voditelj Nu2 Aleksandar Stanković

Novinar Filip Pavić i voditelj Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković u novoj epizodi podcasta Jutarnjeg lista ‘Na aparatima‘ razgovaraju o njegovoj borbi s depresijom, ali i 25 godina dugoj novinarskoj karijeri. Između ostalog, Stanković otvoreno govori s kime bi danas rado opet napravio intervju, a koga u emisiju više nikad ne bi zvao.

Ističe Emira Kusturicu, srpskog filmskog redatelja, koji mu je intervju naprasno prekinuo, kao osobu s kojom bi opet rado pokušao razgovarati.

- On je prekinuo intervju u afektu, nije to bilo smišljeno, niti sam ja smišljeno provocirao. Nije dobro podnio pitanje o tome da je, dok je Sarajevo gorjelo, on bio s nekim suspektnim tipovima od kojih je dobivao novac. Ja sam bio u njegovoj kući, pa je on to doživio kao loše ponašanje. Izbacio nas je, dobro da batina nismo dobilo. Rekao je ‘jednog dana će te netko prebiti ako ovako nastaviš‘ – prepričao je Stanković incident.

S druge strane, bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara izdvojio je kao gosta ‘Nedjeljom u 2‘ kojeg više nikad ne bi zvao.

- On ne zaslužuje poziv, on je totalni promašaj, politički i društveno, lik kojem ne treba davati pažnju. Istovremeno, on je jako pametan i dobro manipulira medijima, iskoristio me – kaže.

Stanković se u podcastu dotaknuo i svoje borbe s depresijom, kako je izgledao proces pisanja knjige ‘Depra‘. Ispričao je i neobične životne epizode koje su ga povezale s Pavlom Kalinićem i Jadrankom Kosor, a rekao je i što misli o poslu novinara danas i jesu li pristran prema svojim gostima, voli li nekoga više, a drugoga manje.

- Ostario sam, promijenio sam pristup, shvatio da neke stvari mogu dobiti više na razgovor nego na stiskanje gasa, a sjetim se uvijek i što mi je Igor Mandić rekao... - priča.

Cijelu epizodu podcasta ‘Na aparatima‘ pogledajte na YouTube kanalu Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:31